RACING IMAGES
TietoaKuvaajatOta yhteyttäLinkit
EnglishSuomi
Kansalliset
Formula 1
MM-ralli
Kansainväliset
Näyttelyt
Reportaasit
Hae
Osta kuvia
Taustakuvat
Pääsivu > Uutiset
[2008] - [2007] - [2006] - [2005] - [2004] - [2003]

SM-ratakausi alkaa viikonloppuna Alastarolla
[11.05.2005]
Suomen rata-autoilun SM-kausi alkaa tulevana viikonloppuna 14.-15.5. kun Super 2000 Race -kiertueen ensimmäiset osakilpailut ajetaan Alastaron moottoriradalla. Ykkösluokka Super 2000:n lisäksi Alastarolla kilpaillaan yhdeksässä muussa luokassa. Alastarolle on ilmoittautunut ennätysmäärä kilpailijoita, kaikkiaan yli 140. Julkkiksista jo viime vuonna ratoja kiertäneen Sipe Santapukin lisäksi Viivi Avellan pukeutuu ajohaalareihin. Avellan ajaa Honda Challenge -luokassa, Santapukki Formula 3:ssa.

Racing Images seuraa vahvasti ratakautta (lue lisää).

Super 2000 -luokassa vallanvaihdos

Super 2000 vakioautosarjassa tullaan tänä vuonna näkemään vallanvaihdos. Sarjan viisinkertainen Suomen mestari Olli Haapalainen jättää aktiivisen kilpailun kotimaan radoilla. Haapalainen siirtyy ajamaan vastaavaa luokkaa Italian mestaruussarjaan. Ennakkosuosikkeina Super 2000 mestaruustaistoon lähtevät viime vuoden SM-kakkonen Pasi Lähteenmäki Honda Civicillä sekä Honda Challengestä Supereihin siirtynyt nuori ja nopea Janel Nurminen Lehtonen Motorsportsin Audi A4:lla.

- Taistelu tulee olemaan kovaa, mutta tietenkin tavoitteenani on Suomen mestaruus. Lähteenmäki on kova vastustaja, mutta myöskään bemarikuskeja tai Seatilla ajavaa Laivolaa ei sovi aliarvioida, Nurminen kommentoi.

Super 2000:ssa jatkavat suurelta osin viime kaudelta tutut nimet. Viime kaudella hyviä otteita Seat Toledon ratissa esittänyt Ari Laivola saattaa olla kärkinimiä, sillä puheiden mukaan Seat olisi päivitetty kovempaan kisavireeseen. Myös BMW-kaksikko Jukka Ylitalo ja Kari Grönthal jatkavat sarjassa.

Uusia nimiä sarjassa nähdään kuitenkin jonkin verran. Aikanaan Sport 2000:ssa välillä ajanut Viron Aivis Ohtla osallistuu nyt Supereihin ensimmäistä kertaa. Hän on hankkinut JAS-Motorsportsin rakentaman Honda Accordin ja miehen odotetaan myös kamppailevan kärkisijoituksista.

Lehtonen Motorsportsin toisen Audi A4:n kuljettaja on vielä hieman avoinna. Tietojen mukaan Audin pitäisi kuitenkin olla radalla kaikissa osakilpailuissa. Viime kaudella F3:ssa ajanut Anssi Kela mahdollisesti ajaa ainakin Ahveniston osakilpailuissa.

[Super 2000 -kuljettajat]

Formula Ford nousussa

Formula Ford -sarja on kokemassa uutta nousua Suomessa. Sarjan kotimainen organisoija Formula Ford Finland ry on pannut hihat heilumaan ja saanut pääyhteistyökumppaniksi Oy Ford Ab:n. Sarja onkin talven aikana vahvistunut melkoisesti ja osallistujia on Suomesta tullu lähemmäs kahtakymmentä. Suomalaisten menestys Fordeissa viime vuonna on varmasti auttanut paljon asiaa. Markus Niemelä ja Juho Annala olivat kärkinimet SM ja PM-sarjoissa. Samoin pari vuotta aikaisemmin SM:n voittanut Valle Mäkelä voitti Englannin sarjan mestaruuden ylivoimaisesti. Formula Ford -sarja on erittäin hyvä ponnahduslauta ulkomaille, kuten Mäkelä on osoittanut ja aikanaan myös F1-kuskit Mika Häkkinen, Mika Salo ja JJ Lehto.

Sarjassa jatkavat tuttuina niminä mm. Tommi Anttila, Sami Isohella, Aki Sandberg, Henri Sillanpää. Uusia nimiä ovat mm. Miika Hirsimäki ja Henri Tuomaala. Kauniimman sukupuolen edustajiakin on tälle kaudelle tulossa mukaan peräti kaksin kappalein kun Emmä Kimiläinen ja Jenni Krohn hyppäävät monen vuoden karting -uran jälkeen isompiin autoihin.

Kauden uutuutena on myös FIA NEZ (North European Zone) eli Pohjois-Euroopan mestaruussarja, johon voivat pohjoismaalaisten lisäksi ottaa osaa myös balttialaiset ja venäläiset kuljettajat. NEZ-sarjan myötä osallistujamäärä noussee monissa kilpailuissa noin 30 autoon. Osa NEZ-sarjan kilpailuista ajetaan SM-kisojen yhteydessä.

Kolmoset ja neloset yhdessä

Ratojemme nopeimmassa formulaluokassa F3:ssa eletään laihoja vuosia. Osallistujalistaa lihottavat kuitenkin viime vuoden tapaan formula neloset, jotka taistelevat samoista SM-pisteistä kolmosten kanssa. Yhtenä ennakkosuosikeista sarjaan lähtee Apulannan rumpalina ja sooloartistina tunnettu Sipe Santapukki. Hän on jo kahtena edellisenä kautena kuulunut sarjan kärkinimiin ja oli viime kaudella SM-kakkonen. Hyviä suorituksia odotetaan myös Arto Taimelta, Jari Koivistolta ja Marko Mäkilältä.

Porsche Carrera Cupissa suomalaisväriä

Porsche Carrera Cup Scandinaviassa nähdään tänä vuonna kolme suomalaiskuljettajaa. Martti Huttunen, Jorma Vanhanen ja Ilmari Ullakko haastavat ruotsalaiskuljettajat pohjoismaisessa Porsche-luokassa. Nuori vaasalainen Ullakko maisteli Porschen vauhtia jo viime vuonna Ahveniston kisassa. Porschet vierailevat Super 2000 Racen kauden kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa Alastarolla sekä Ahvenistolla toukokuun lopussa.

Honda Challengessä naisväriä

Yksityyppiluokassa nähdään tällä kaudella naisväriä. Girl Challenge -tiimin autoa ohjastaa aiemmin moottoriurheiluakin Neloselle uutisoinut viihdeuutisten Viivi Avellan yhdessä Nita Arpiaisen kanssa. Luokan kaksi edellistä mestaruutta voittanut Janel Nurminen siirtyy Super 2000 -luokkaan.

Legends-kisoissa amerikanmeininkiä

5/8-mittakaavassa 30-luvun jenkkiautoja muistuttavat pippuriset Legendsit kasvattavat suosiotaan. Legends-herhiläiset siirtyvät tänä vuonna käyttämään Amerikan malliin lentävää lähtöä. Sarjaan on jälleen ilmoittautunut kiitettävä määrä, yli 20 autoa.

Vanha kunnon Mini kulkee yhä

Sympaattisilla Mineillä kisataan jo 27. vuotta Suomen radoilla. Retrohenkisten Mini tonnien avauslähtöön on ilmoittautunut 24 osanottajaa.

[Super 2000 Race -kalenteri]

Racing Images, lähde: Super 2000 Race, Formula Ford Finland ry


Kaikki tällä sivustolla julkaistut kuvat ovat tekijänoikeuslain alaista materiaalia, jonka asianomaiset henkilöt omistavat.
Kuvien julkaisu, kopiointi, tai muu käyttö kokonaan tai osittain ilman lupaa on kielletty.
© 1998-2023 Racing Images. All Rights Reserved. - iDolphin Partnership