RACING IMAGES
TietoaKuvaajatOta yhteyttäLinkit
EnglishSuomi
Kansalliset
Formula 1
MM-ralli
Kansainväliset
Näyttelyt
Reportaasit
Hae
Osta kuvia
Taustakuvat
Pääsivu > Uutiset
[2008] - [2007] - [2006] - [2005] - [2004] - [2003]

WTCC-osakilpailu Sörnäisiin ensi vuodeksi?
[06.04.2005]
Vakioautojen MM-sarja WTCC (World Touring Car Championship) saatetaan nähdä ensi vuonna Helsingin Sörnäisissä jos meneillään olevat suunnitelmat onnistuvat. AKK Sports Oy on ilmoittanut solmineensa aiesopimuksen WTCC:n kanssa osakilpailun saamiseksi Sörnäisiin vuosiksi 2006-2008. Alustavasti kilpailua on suunniteltu ajettavaksi kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. WTCC:ssä ajetaan samanlaisilla kaksilitraisilla autoilla kuin kotimaan Super 2000 -sarjassa.

– Sarja on ehdottomasti ratapuolen kovin tuote heti Formula 1:n jälkeen, ja sen tulevaisuus näyttää erittäin hyvältä. Nyt tietysti alkaa suuri työ erityisesti Helsingin kaupungin ja muiden intressiryhmien kanssa, jotta saadaan kaikki tarvittavat päätökset kilpailun mahdollistamiseksi. Kilpailu olisi tarkoitus järjestää Sörnäisissä, suurin piirtein samalla radalla missä ajettiin katuratakisoja 90-luvun alussa, kertoo AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Mahonen.

– Helsinkiin kaivataan hyviä kesätapahtumia. Autojen katuratakilpailu on kaupungissa jo perinteenä, ja asiasta on saatu jo aikaisemmin ennakkovaroitusta. Tutkimme nyt mahdollisuutta toteuttaa kilpailu hyvässä yhteistyössä, Helsingin kaupungin liikuntajohtaja Anssi Rauramo kertoo.

Kansainvälisiä ratakilpailuja on ajettu Sörnäisissä ennenkin kun vuosina 1995-97 katuradalla ajettiin kaksi DTM/ITC-osakilpailua sekä yksi FIAn GT-sarjan osakilpailu. Rata-autoilun MM-osakilpailun saaminen Suomeen olisi kuitenkin iso juttu. WTCC (aiemmin ETCC, European Touring Car Championship) on erittäin kovatasoinen sarja ja se sai MM-arvon ensimmäistä kertaa tälle kaudelle. Tälle kaudelle mukaan on ilmoittautunut 34 autoa ja autovalmistajia on mukana 6. Kuljettajien joukossa on kovia tunnettuja nimiä vakioautojen ratista ja muualtakin, kuten mm. Fabrizio Giovanardi, Nicola Larini, Alain Menu, Rickard Rydell, Jörg Müller ja Alex Zanardi. Sarjassa nähdään myös suomalaisväriä kun Seatin satelliittitallissa ajaa 19-vuotias Valle Mäkelä (ks. erillinen uutinen). Tämän vuoden sarja käynnistyy tulevana viikonloppuna Italian Monzassa.

Racing Images


Kaikki tällä sivustolla julkaistut kuvat ovat tekijänoikeuslain alaista materiaalia, jonka asianomaiset henkilöt omistavat.
Kuvien julkaisu, kopiointi, tai muu käyttö kokonaan tai osittain ilman lupaa on kielletty.
© 1998-2024 Racing Images. All Rights Reserved. - iDolphin Partnership