RACING IMAGES
TietoaKuvaajatOta yhteyttäLinkit
EnglishSuomi
Kansalliset
Formula 1
MM-ralli
Kansainväliset
Näyttelyt
Reportaasit
Hae
Osta kuvia
Taustakuvat
Pääsivu > Uutiset
[2008] - [2007] - [2006] - [2005] - [2004] - [2003]

Valle Mäkelä WTCC:hen
[02.04.2005]
19-vuotias Valle Mäkelä on tehnyt eilen yllätyssopimuksen vakioautojen uuteen MM-sarjaan WTCC:hen (World Touring Car Championship). Hän ajaa GR Asia -tallin Seat Toledo Cupralla. Talli on Seatin satelliittitalli, joten auto on varmasti nopea. Seat osoitti jo viime kaudella ehtivänsä kärkikamppailuihin ja myös kauden alustesteissä Seatilla on ajettu kärkiaikoja. Mäkelän tallitoverina ajaa kokenut hollantilainen Tom Coronel, joka aikaisempina vuosina on ajanut sarjassa Carly Motorsin BMW:tä.

Mäkelän nousu MM-tasolle on ollut nopeaa. Vuonna 2002 hän siirtyi kartingista isompiin autoihin ja voitti heti ensimmäisenä vuonna Formula Fordien Suomen mestaruuden. Vuodeksi 2003 hän siirtyi ajamaan Englannin Formula Ford -sarjaan ja oli sarjakolmonen yhdellä voitolla. Viime vuonna hän kuittasi yhdeksän voittoa nimiinsä ja samalla myös sarjan mestaruuden. MM-sarjaan pääsy on erinomainen näytönpaikka.

WTCC, jota aikaisempina vuosina ajettiin ETCC-sarjan nimellä, sai MM-tittelin tälle kaudelle. Kausi alkaa ensi viikonloppuna Italian Monzasta. Sarjaan on ilmoittautunut yli 30 autoa. Kalustona käytetään Super 2000 -sääntöisiä vakioautoja, kuten myös kotimaan Super 2000 -sarjassa.

Racing Images, lähde www.fiawtcc.com


Kaikki tällä sivustolla julkaistut kuvat ovat tekijänoikeuslain alaista materiaalia, jonka asianomaiset henkilöt omistavat.
Kuvien julkaisu, kopiointi, tai muu käyttö kokonaan tai osittain ilman lupaa on kielletty.
© 1998-2024 Racing Images. All Rights Reserved. - iDolphin Partnership