RACING IMAGES
TietoaKuvaajatOta yhteyttäLinkit
EnglishSuomi
Kansalliset
Formula 1
MM-ralli
Kansainväliset
Näyttelyt
Reportaasit
Hae
Osta kuvia
Taustakuvat
Pääsivu > Uutiset
[2008] - [2007] - [2006] - [2005] - [2004] - [2003]

Mika Salo kilpailemaan Super 2000 -luokkaan
[21.03.2004]
Mika Salo palaa kilpailemaan pitkästä aikaa kotimaan kamaralle. Salo osallistuu alkavalla kaudella kahteen Super 2000 -luokan osakilpailuun Ahveniston moottoriradalla. Kilpailut ajetaan toukokuussa ja syyskuussa. Kilpailuihin Salo saa käyttöönsä Lehtonen Motorsportin Audi A4:n.

Salo lopetti vuonna 1994 alkaneen F1-uransa kauteen 2002 Toyotalla. Viime vuonna hän ajoi Audin prototyypillä Sebringin 12 tunnin kisassa sekä legendaarisessa Le Mansin 24 tunnin kisassa, jossa hän tosin ei päässyt itse ajamaan autokunnan keskeytettyä jo alkuvaiheessa. Loppukaudesta Salo ajoi CART-sarjassa PK Racing -talliissa kauden neljä viimeistä osakilpailua. Parhaana tuloksena oli hieno kolmas sija Miamin osakilpailussa. Täksi kaudeksi jatko tallissa piti olla varmaa, mutta tallin omistajamuutokset ajoivat Salon pois tallista eikä sopimusta muualle saatu. Salo paluu tuo varmasti lisämielenkiintoa kotimaan sarjaan.

- Olen tehnyt urallani paljon yhteistyötä Audin kanssa ja lähden mukaan kotimaa kisoihin mielelläni. Nimenomaan Ahveniston kilpailut kiinnostavat, sillä se on minusta yksi hienoimpia ratoja ajaa. Halusin päästä vielä kilpailemaan Ahvenistolle, Salo kertoo kipinästään.
- Ahveniston kisat ovat olleet aina hyvä syy tulla käymään Suomessa. Toivon että oma osallistumiseni kisaan innostaa entistä enemmän katsojia seuraamaan hyviä kotimaisia ratakisoja.

Täksi kaudeksi kotimainen ratasarja on kokenut kovan uudistuksen. Nykyään pääluokkana ajetaan Super 2000 -luokkaa entisen Sport 2000 sijaan. Super 2000 -luokka perustuu Euroopassa ajettavaan kovatasoisen ETCC-sarjan sääntöihin. Salon mielestä suunta on oikea.

- Super 2000 -autot ovat todellisia kilpa-autoja sportteihin verrattuna. Niissä on enemmän näyttävyyttä, voimaa ja vauhtia, joten tapahtumat radalla ovat varmasti entistäkin mielenkiintoisempia, hän arvioi.

Salo ei halua ottaa vielä kantaa tavoitteisiin kilpailuissa.
- En ole oikeastaan koskaan ajanut kilpaa autolla jossa on katto pään päällä, joten täytyy ensin vähän tutustua autoon, hän naurahtaa. Tosimielellä olen silti mukana ja aion testata huolellisesti ennen ensimmäistä kisaa, hän kertoo.

Uudistunutta ratasarjaa kutsutaan nimellä Super 2000 Race. Kilpailuorganisoinnista vastaa nykyään syksyllä perustettu Super 2000 Oy. Pääluokkana ajetaan siis Super 2000 -luokkaa. Samoissa lähdöissä ovat kuitenkin mukana vanhat Sport 2000 ja Touring Saloon -autot. Lisäksi kilpailuviikonloppuina nähdään tuttuun tapaan Formula 3:set ja Formula Fordit. Fordit ovat yhdistäneet voimansa Pohjoismaiden kesken ja luokassa ajetaan myös PM-lähtöjä. Toukokuun Ahveniston ja elokuun Alastaron kilpailuissa vierailee lisäksi Porsche Carrera Cup Scandinavia. Avauskilpailussa nähdään Ruotsin Camaro Cupin kalustoa. Lisäksi nähdään myös muita vierailevia luokkia.

Racing Images seuraa kauden tapahtumia Alastaron avauskilpailusta lähtien.

Kilpailukalenteri:

15.-16.5.Super 2000 Race Alastaro
29.-30.5.Super 2000 Race Ahvenisto
19.-20.6.Super 2000 Race Botniaring
31.-1.8.Truck Race/Super 2000 Race
14.-15.8.Super 2000 Race Kemora
4.-5.9.Super 2000 Race Ahvenisto

Racing Images, lähde: AKK


Kaikki tällä sivustolla julkaistut kuvat ovat tekijänoikeuslain alaista materiaalia, jonka asianomaiset henkilöt omistavat.
Kuvien julkaisu, kopiointi, tai muu käyttö kokonaan tai osittain ilman lupaa on kielletty.
© 1998-2024 Racing Images. All Rights Reserved. - iDolphin Partnership