RACING IMAGES
TietoaKuvaajatOta yhteyttäLinkit
EnglishSuomi
Kansalliset
Formula 1
MM-ralli
Kansainväliset
Näyttelyt
Reportaasit
Hae
Osta kuvia
Taustakuvat
Pääsivu > Uutiset
[2008] - [2007] - [2006] - [2005] - [2004] - [2003]

Sport 2000 -luokkaan uudistuksia?
[10.11.2003]
Suomen SM-ratasarjan pääluokkaan Sport 2000 suunnitellaan uudistuksia ensi kaudeksi. AKK Motorsportin jäsenlehden uusimman numeron mukaan osallistujien huomattava vähentyminen totutusta yli kolmenkymmenen auton luokasta sai ryhmän aktiiveja tekemään jotain asian hyväksi. Suunnitelmien toteutuessaan ensi kaudeksi saadaan uudet säännöt ja uusi nimi.

Pääideana on perustaa markkinointiyhtiö, joka huolehtisi sarjan markkinoinnista. Yhtiön takana on nelinkertainen Sport 2000 -luokan Suomen mestari Olli Haapalainen isänsä Ilkan kanssa sekä muita talleja ja tahoja. Perustettava yhtiö laatisi sarjan säännöt, perustaisi sarjaorganisaation ja hallitsisi sarjan promootio-oikeuksia. Tavoitteena on hankkia lisää niin osallistujia kuin yleisöäkin. Ideaa yhtiöön on haettu mm. Ruotsista, jossa vastaavalla tavalla on pyöritettyä suosittua STCC-sarjaa.

Merkittäviä uudistuksia kaavaillaan sarjan sääntöihin. Nykyisin käytössä olevista DTC-säännöistä oltaisiin siirtymässä FIA:n Super 2000 -sääntöihin, jotka ovat käytössä mm. kovatasoisessa vakioautojen EM-sarjassa, ETCC:ssä, sekä myös useamassa kansallisessa sarjassa kuten Ruotsissa ja Tanskassa. Super 2000 -sääntöiset autot ovat tehokkaampia ja näyttävämpiä.

Suunnitelmissa on myös mahdollisesti ajaa yhteisiä osakilpailuja Pohjoismaiden vastaavien sarjojen kanssa. Kovana tulevaisuuden suunnitelmana olisi järjestää ETCC-osakilpailu Suomessa.

Uutta tuulta sarjaan varmasti kaivattaisiin viime aikaisten osallistujien vähenemisen myötä. Toivottavasti järjestelyt saadaan kuntoon ensi kauden alkuun mennessä.

Lue lisää artikkelista AKK Motorsportin sivulta

Racing Images, lähde AKK


Kaikki tällä sivustolla julkaistut kuvat ovat tekijänoikeuslain alaista materiaalia, jonka asianomaiset henkilöt omistavat.
Kuvien julkaisu, kopiointi, tai muu käyttö kokonaan tai osittain ilman lupaa on kielletty.
© 1998-2023 Racing Images. All Rights Reserved. - iDolphin Partnership