RACING IMAGES
TietoaKuvaajatOta yhteyttäLinkit
EnglishSuomi
Kansalliset
Formula 1
MM-ralli
Kansainväliset
Näyttelyt
Reportaasit
Hae
Osta kuvia
Taustakuvat
Pääsivu > Uutiset
[2008] - [2007] - [2006] - [2005] - [2004] - [2003]

Rallin SM-sarjan mestaruudet ratkottiin Riihimäellä
[05.10.2003]
Rallin SM-sarjan viimeinen osakilpailu, Valvoline Ralli, ajettiin tänä viikonloppuna Riihimäellä. Kilpailu oli poikkeuksellisesti kaksipäiväinen ja ajettiin lauantaina ja sunnutaina. Lauantaina ajettiin myös pimeällä. Suomen mestaruudet olivat vielä ratkomatta. Ison A-ryhmän mestaruuskamppailua käytiin ennen Riihimäkeä pisteissä johtaneen Janne Tuohinon ja neljä edellistä osakilpailua voittaneen Sebastian Lindholmin välillä.

Lindholmille jo kuudes

Lindholmin oli pystyttävä käytännössä ajamaan voittoon, jos mieli mestariksi. Heti lauantain alusta hän näytti, että loppuun asti ajetaan. Ensimmäiseltä ek:lta hän otti jo noin kahden sekunnin johdon Tuohinoon. Johtoasema kasvoi vajaaseen puoleen minuuttiin yötauolle siirryttäessä. Peugeot Sportin nimissä kilpailuun osallistunut Juuso Pykälistö oli kolmantena.

Sunnuntain pätkille lähdettiin märissä olosuhteissa. Vaikuttiko se osaltaan siihen, että mestaruus käytännössä ratkesi jo ek:lla 10, kun Tuohino kaatoi Ford Focuksensa ojaan ja keskeytti. Vaikka matkaa maaliin oli vielä kolme ek:ta, jäi Bastille helppo homma ajaa voittoon ja jo kuudenteen Suomen mestaruuteensa.

Toiseksi kilpailussa ajoi Pykälistö. Kolmanneksi sijoittui Jarmo Mikkonen. Hän piti näin takanaan Jouni Ampujan, joka hävisi SM-pronssin pisteellä kuudenneksi sijoittuneelle Jari Viitalle.

A-ryhmän SM-yhteispisteet:

1. Sebastian Lindholm, 100 p.
2. Janne Tuohino, 87 p.
3. Jari Viita, 61 p.

Hotanen N-ryhmän mestari

N-ryhmän mestaruus ratkesi Hannu Hotasen hyväksi jo heti sunnuntaiaamulla, vaikka mies itse karautti Mitsubishinsä ulos keskeytyskuntoon. Samaan aikaan Hotasen uhkaajalle ja hallitsevalle mestarille Juha Salolle tuli ongelmia autonsa kanssa ja myös hän joutui keskeyttämään, joka ratkaisi taistelun. Kilpailun voitti Jari Ketomaa Subaru Imprezzalla.

Kilpailussa nähtiin Mitsubishin ratissa myös entinen maailmanmestari Timo Salonen, jota tuntuu vielä vauhti ja kilpaileminen kiinnostavan. Rallissa hän ei kuitenkaan pysynyt aivan kärjen mukana vaan sijoittui N-ryhmän kuudenneksi 2 minuuttia 19,2 sekuntia voittaja Ketomaasta. Nähdäänkö hänet WRC-auton ohjaimissa ensi kauden SM-sarjassa jää vielä nähtäväksi.

N-ryhmän SM-yhteyspisteet:

1. Hannu Hotanen, 80 p.
2. Juha Salo, 74 p.
3. Marko Uutela, 64 p.

Pikku-a:n mestaruus meni Janne Vähämikolle. Pikku-n:n mestaruutta juhli puolestaan Timo Mäenpää.

Racing Images oli paikalla Riihimäellä lauantaina. Kuvia kilpailusta luvassa lähipäivinä.


Kaikki tällä sivustolla julkaistut kuvat ovat tekijänoikeuslain alaista materiaalia, jonka asianomaiset henkilöt omistavat.
Kuvien julkaisu, kopiointi, tai muu käyttö kokonaan tai osittain ilman lupaa on kielletty.
© 1998-2024 Racing Images. All Rights Reserved. - iDolphin Partnership