RACING IMAGES
TietoaKuvaajatOta yhteyttäLinkit
EnglishSuomi
Kansalliset
Formula 1
MM-ralli
Kansainväliset
Näyttelyt
Reportaasit
Hae
Osta kuvia
Taustakuvat
Pääsivu > Uutiset
[2008] - [2007] - [2006] - [2005] - [2004] - [2003]

Sport 2000 Tour: Ahvenisto - sunnuntai
[07.09.2003]
Suomen rata-autoilun pääsarjan Sport 2000 Tourin viimeiset mestaruudet ratkottiin sunnuntaina Ahvenistolla. Sport 2000:n Suomen mestariksi kruunattiin odotetusti Honda Civic -kuljettaja Pasi Lähteenmäki. Nelinkertainen mestari teki kisoissa voitavansa. Sporttien lähdöissä oli tapahtumaa ja molemmat jouduttiin keskeyttämään punaisilla lipuilla.

Lähteenmäestä viimein mestari

Pasi Lähteenmäki ajoi sunnuntaina odotetusti Sport 2000 -luokan Suomen mestariksi. Lähteenmäki johti hallitsevaa Suomen mestaria Olli Haapalaista ennen Ahvenistolle tuloa 46 pisteellä, joten hänelle riitti kilpailuista vaatimattomammatkin sijat. Haapalainen ei kuitenkaan luovuttanut peliä ja antoi Ahvenistolla kaikkensa ja loi vielä jännitystä viimeiseen kilpailuun.

Eilen lauantaina Haapalainen oli nopein aika-ajoissa ja myös Paalukisassa ja pääsi sitten starttaamaan suunnitelmiensa mukaisesti paalulta tämän päivän ensimmäiseen lähtöön. Lähdössä hän ampautuikin kärkeen ja perässä seurasivat kolmannesta ruudusta startannut Pekka Pohjanperä ja Lähteenmäki. Haapalainen alkoi heti alusta alkaen kasvattaa jo eroa heihin. Viiden kierroksen jälkeen lähtö kuitenkin keskeytettiin punaisella lipulla. Touring Saloon -kuljettaja Arto Koivuhovi oli kaatanut Ford Escortinsa stadionilta pois lähtevässä mutkassa. Lähtöä jatkettiin myöhemmin. Haapalainen jatkoi samantien siitä mihin jäi ja kasvatti eroa muihin jäljellä olevien 5 kierroksen aikana. Lopulta hän voitti 7,5 sekunnin erolla ennen Pohjanperää ja kolmanneksi ajanutta Lähteenmäkeä. Ensimmäinen lähtö meni siis molempien mestaruudesta kamppailevien miestin suunnitelmien mukaisesti: Haapalainen lähti hakemaan voittoa, Lähteenmäki sanoi kolmannen tilan riittävän hänelle.

Toiseen lähtöön lähdettiin kärkikymmenikön käännetyssä järjestyksessä, jolloin Timo Ylihakola ja Jukka Ylitalo lähtivät eturivistä. Toisessa lähdössä tapahtui kuitenkin jo heti alussa kun Ylihakola ei päässytkään liikkeelle vaan hyytyi lähtösuoralle. Radalle otettiin safety car. Monet kuljettajat eivät kuitenkaan noteeraneet safety car -ilmoituksia ja keltaisia lippuja vaan ohittelivat ja tulivat kaasu pohjassa pääsuoralle, jonne ensimmäiset kuljettajat olivat jo hiljentäneet. Pääsuoralle tultaessa nähtiin kovia lukkojarrutuksia, mutta kolarisumalta kuitenkin vältyttiin. Osittain ohittelujen vuoksi lähtö pistettiin poikki punaisella lipulla ja aloitettiin alusta. Ylihakola ei ongelmien vuoksi enää päässyt lähtemään, joten Ylitalo lähti kärjestä. Hänen perästään lähtenyt Esa Schroderus kurvasi kärkeen ja johti kilpailua alkukierroksilla ennen Harri Weckströmiä. Kymmenennestä ruudusta lähtenyt Haapalainen rynni kuitenkin pikaisesti kohti kärkeä ja kuittasi Schroderuksen kärkipaikan jo parin kierroksen jälkeen. Tämän jälkeen lähtö oli Haapalainen näytöstä ja hän voitti 31,6 sekunnin marginaalilla, joka on harvinaista. Hän teki kuitenkin kaiken, mikä pystyi saavuttaakseen vielä mestaruuden, mutta se ei riittänyt. Haapalaisen perässä kakkoseksi ajoi Sami Haaparanta, jonka kantaan Lähteenmäki liimautui kisan loppuajaksi. Ehkä Lähteenmäki ei enää halunnut myöskään ottaa riskiä Haaparannan ohittamisessa, koska hänelle riitti siinä vaiheessa maaliintulo mestaruuden saavuttamiseksi ja kolmas sija oli erittäin hyvä sijoitus.

Luokan mestari siis vaihtui pitkästä aikaa ja Lähteenmäki siirtyi valtaistuimelle 25 pisteen erolla Haapalaiseen. Koko kauden kärkikahinoissa mukana ollut Pekka Pohjanperä sijoittui sarjassa hienosti kolmanneksi.

[tulokset]

Marko Keränen Touring Saloonien Cup-voittoon

Touring Saloonien Cup-voiton kääri itselleen Marko Keränen. Ahvenistolle tultaessa sarjaa johti Mika Rönnberg. Hän ei kuitenkaan ottanut osaa Ahveniston kilpailuun joten Keräsen onnistui kivuta hänen editseen pisteissä ajamillaan kolmansilla sijoilla.

Pavlovski ykkönen sunnuntain F3-lähdössä

Aleksei Pavlovski ajoi voittoon sunnuntain Formula 3:sten lähdössä ajettuaan lauantaina niinkin vaatimattomasti kuin neljänneksi. Paalupaikalta kilpailuun starttasi Teemu Tanninen ennen eilisen voittajaa Olli Kauralaa. Varikkosuoralla Ari Kalliola ja Timo Pitkäniemi pyörähtivät ja Kaurala joutui samaan sählinkiin. Kalliolan ja Pitkäniemen kilpailu päättyi siihen, mutta Kauralan onnistui selviytyä jatkoon joskin useamman sijan pudonneena. Kärjessä Pavlovski sai peräänsä Tannisen ja molemmat Koirasen tallin kuljettajat Arto Laitisen ja Sipe Santapukin. Pavlovski piti kärkipaikkansa maaliin asti ja voitto 2,6 sekunnin erolla ennen Tannista. Laitinen ajoi elisen tapaan kolmanneksi ja neljänneksi hieman enemmän jääneenä kaasutteli Sipe. Takana Kaurala onnistui poimimaan muutaman sijan ja nousi viidenneksi.

Viikonlopun F3-lähdöillä ei ollut vaikutusta sarjan SM-tilanteeseen, joka ratkesi jo eilen Andrea Belicchin voittaessa Suomen mestaruuden, koska osanottajamäärä jäi vaadittua alhaisemmaksi.

Honkanen tuplavoittaja Formula Fordeissa

Miikka Honkanen varmisti jo eilen lauantaina Formula Fordien Cup-voiton uhkaajansa Mikko Majakeron keskeytettyä eilisessä lähdössä. Tänään Honkanen jatkoi koko kauden kestäneitä hyviä suorituksiaan ja ajoi jälleen voittoon. Hänen lisäkseen palkintopallille ajoivat Aki Sandberg ja Majakero. Honkanen ajaa tänä vuonna vielä Saksan Formula Renault -sarjassa kaksi osakilpailua Koiranen bros. -tallin autolla.

Janel Nurminen Honda Challenge -mestariksi

Janel Nurminen kruunattiin uuden Honda Challenge -merkkiluokan ensimmäiseksi mestariksi. Hänen mestaruutensa ratkesi kuitenkin täpärällä mahdollisella tavalla, sillä hän sijoittui pisteissä tasapisteisiin kovan kilpakumppaninsa Niko Nurmisen kanssa. Yksi osakilpailuvoitto enemmän Janelin hyväksi ratkaisi kuitenkin mestaruuden.

Ville Tikkaoja / Racing Images

Kuvia Ahvenistolta nähtävissä Racing Imagesissa muutaman päivän sisään. Myös tulokset ja pistetilanne päivitetään.

[tulokset]
[yhteispisteet]


Kaikki tällä sivustolla julkaistut kuvat ovat tekijänoikeuslain alaista materiaalia, jonka asianomaiset henkilöt omistavat.
Kuvien julkaisu, kopiointi, tai muu käyttö kokonaan tai osittain ilman lupaa on kielletty.
© 1998-2023 Racing Images. All Rights Reserved. - iDolphin Partnership