RACING IMAGES
TietoaKuvaajatOta yhteyttäLinkit
EnglishSuomi
Kansalliset
Formula 1
MM-ralli
Kansainväliset
Näyttelyt
Reportaasit
Hae
Osta kuvia
Taustakuvat
Pääsivu > Uutiset
[2008] - [2007] - [2006] - [2005] - [2004] - [2003]

Sport 2000 Tour: Ahvenisto - lauantai
[06.09.2003]
Kauden päättävät finaalikilpailut käynnistyivät tänään Ahveniston moottoriradalla. Luokkien mestaruudet ovat katkolla nyt viimeisessä osakilpailussa ja osa mestaruuksista ratkottiinkin jo tänään. Päivän ykkösasia oli Formula 3:sten Suomen mestaruuden ratkeaminen jo ennen ensimmäistä kilpailua. Luokan osallistujamäärä Ahveniston kilpailussa jäi SM-arvon alle, vaikka alunperin ilmoittautuneita olikin yli tarvittavan määrän, joten voimassa ollut SM-pistetilanne pitää loppuun asti.

F3:sten SM-titteli Andrea Belicchille

Formula 3 -luokassa osallistujamäärä on kauden mittaan heitellyt kilpailuissa SM-arvoon vaadittavan 12 kuljettajan rajalla puolin ja toisin. Ahveniston kisaan lähdettiin mielenkiintoisissa asetelmissa, sillä kauden aikana vain kolme kilpailua ajetuista viidestä ovat olleet SM-arvon mukaisia kilpailuja. Niinpä Ahvenistolle tultiin Andrea Belicchin johtaessa SM-pisteissä ja hänen Lukoil-tallikaverinsa Aleksei Pavlovskin ollessa toisena. Koko kauden pistetilanteessa Pavlovski johtaisi pisteissä, mutta pistelaskusta poistetut kaksi kilpailua muuttivat miesten välistä tilannetta. Lisää mielenkiintoa tilanteeseen teki myös se, että Belicchi jätti koko Ahveniston kilpailun väliin, koska ajaa samaan aikaan Euroopan Formula Renault V6 -kilpailun Anderstorpissa. Ahvenistolle oli ilmoittautunut 15 kuljettajaa, joten näytti melko varmalta, että SM-titteli menee Pavlovskille. Toisin kuitenkin kävi. Ahvenistolle saapui vain 11 kuljettajaa, joten kilpailu ei olekaan SM-arvoinen. Näin ollen Belicchi kruunataankin yllättäen ja myös hyvällä onnella tämän kauden Suomen mestariksi. Osaltaan Belicchin poisjäänti myös tavallaan ratkaisi mestaruuden hänen hyväkseen näin etukäteen, sillä muuten viivalla olisi ollut tarvittavat 12 autoa. Toisaalta kun muistetaan Belicchin voittaneen joka ikisen lähdön tällä kaudella, jossa on ollut mukana, ei mestarista varmasti olisi ollut epäilystä vaikka hän mukana olisi ollutkin, joten mestaruus meni ansaitusti oikeaan osoitteeseen.

Päivän aika-ajoissa Teemu Tanninen ajoi paalulle ja hänen peräänsä starttasi Olli Kaurala, Arto Laitnen ja Aleksei Pavlovski. Kilpailussa Kaurala onnistui kuitenkin päihittämään Tannisen ja ajoi voittoon noin 3 sekunnin erolla. Kolmanneksi ajoi Laitinen ja neljänneksi Pavlovski.

Formula 3 SM-pisteet:

1. Andrea Belicchi, Italia, 300
2. Alexey Pavlovskiy, TerUA, 255
3. Teemu Tanninen, PFKK, 212
4. Jaakko Ruotsalainen, KUA, 207
5. Simo Santapukki, 500-k, 178
6. Pauli Talikka, HFKK, 162
7. Urmas Uusneem, 500-k, 150
8. Ari Kalliola, 500-k, 135
9. Jari Nieminen, 500-k, 114
10. Arto Laitinen, 500-k, 103
11. Jari Koivisto, SomUA, 89
12. Arto Taimi, 500-k, 85
13. Mikko Polameri,500-k, 40

Honkanen cup-voittoon Fordeissa

Kauden mittaan Formula Fordeissa Miikka Honkanen ja Mikko Majakero ovat käyneet tiukkoja taisteluita. Honkanen kuitenkin johti pisteissä Ahvenistolle tultaessa voitettuaan suurimman osan tämän kauden kilpailuista. Ahvenistolla aika-ajoissa Majakero kuitenkin näytti, että hän aikoo kuitenkin taistella ja täräytti aika-ajoissa itsensä paalupaikalle. Iloa ei kestänyt kuitenkaan pitkään, sillä ensimmäisessä lähdössä tänään lauantaina hän ajoi ulos jo heti ensimmäisessä mutkassa, joka ratkaisi mestaruuden kun Honkanen ajoi lähdön voittoon. Pistero miesten välillä kasvoi tavoittamattomaksi.

Honkanen oli ymmärrettävästi iloinen saavutuksestaan. - Takana on hyvä ja onnistunut kausi ja nyt katsotaan eteenpäin. - Olen solminut jo sopimuksen Koiranen Bros. tiimin kanssa kahdesta Saksan Formula Renault osakilpailusta vielä tällä kaudella, joten pääsen heti näyttämään vauhtiani Euroopassa, hän kertoi. - Minulle Saksa on sopivampi maa Formula Renault sopivampi luokka, hän kertoo ja viittaa viime kauden voittajan Valle Mäkelän suuntaamista Englannin Formula Ford -sarjaan täksi kaudeksi.

Haapalainen ei luovuta kruunua helpolla

Sport 2000 -luokassa Olli Haapalainen näytti, että hän aikoo taistella loppuun asti. Hän oli nopein varsinaisissa aika-ajoissa ja täräytti lisäksi nopeimman ajan myös Paalukisassa. Sarjaa johtava Pasi Lähteenmäki oli kuitenkin päivän toiseksi nopein kuljettaja, joten mestaruudesta taistelevat miehet lähtevät huomiseen ensimmäiseen kilpailuun eturivistä. Haapalainen on kuitenkin 46 pistettä Lähteenmäen perässä ja hän lähteekin yrittämään molempien lähtöjen voittoa. Lähteenmäki puolestaan aikoo tyytyä hakemaan huomenna ensimmäisestä lähdöstä kolmattakin sijaa ja sen jälkeen hänelle riittäisi mestaruuteen toisesta lähdöstä jopa 12. sija. Lähteenmäen olisi siis todella epäonnistuttava, mikäli Haapalainen pääsisi juhlimaan viidettä Suomen mestaruutta.

Paalukisa:

1. Olli Haapalainen, VW GolfGTI, EspUA, 1:26.382; 2. Pasi Lähteenmäki,Honda Civic Type R, VaToSUA,1:27.213; 3. Pekka Pohjanperä, Honda Integra Type R, LuPäSUA, 1:27.701; 4. Toni-Tapio Vuorinen, VW Golf GTI 20V, VihUA, 1:28.181; 5.Esa Schroderus, Alfa Romeo 2.0 TS, TamUA,1:29.072; 6.Michael Westman, BMW 320i, KokUA, 1:29.708

Mikko Heinonen voittoon Honda Challengessa

Honda Challenge -luokan ensimmäisessä lähdössä paalulta starttasi Niko Nurminen. Toisesta ruudusta lähtenyt Mikko Heinonen ampaisi kuitenkin heti lähdössä kärkeen. Nurminen ei pystynyt haastamaan Heinosta, joka ajoi voittajana maaliin. Kolmas oli Sami Liljedahl.

Racing Images, lähde: AKK


Kaikki tällä sivustolla julkaistut kuvat ovat tekijänoikeuslain alaista materiaalia, jonka asianomaiset henkilöt omistavat.
Kuvien julkaisu, kopiointi, tai muu käyttö kokonaan tai osittain ilman lupaa on kielletty.
© 1998-2024 Racing Images. All Rights Reserved. - iDolphin Partnership