RACING IMAGES
TietoaKuvaajatOta yhteyttäLinkit
EnglishSuomi
Kansalliset
Formula 1
MM-ralli
Kansainväliset
Näyttelyt
Reportaasit
Hae
Osta kuvia
Taustakuvat
Pääsivu > Uutiset
[2008] - [2007] - [2006] - [2005] - [2004] - [2003]

Sport 2000 Tour: Ahvenisto - ennakko
[04.09.2003]
Tulevana viikonloppuna ajetaan Sport 2000 Tourin kauden viimeiset kilpailut Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa. Kaikkien luokkien mestaruudet ovat vielä ratkaisematta, joten jännitystä riittänee loppuun asti. SM-arvosta ajetaan Sport 2000 ja Formula 3 -luokissa.

Haapalainen joutuu luopumaan kruunustaan?

Sprot 2000:ssa koko kausi on mennyt Olli Haapalaisen (VW Golf) ja Pasi Lähteenmäen (Honda Civic) taistelussa. Nelinkertaisen Suomen mestarin Haapalaisen mestaruushaaveet tälle kaudelle ovat kuitenkin melko heikot. Kahdessa viimeisessä kilpailussa hän on kärsinyt ongelmista, jotka ovat vieneet Lähteenmäen sarjajohtoon 46 pisteellä. Käytännössä Haapalaisella on kuitenkin edelleen mahdollisuudet mestaruuteen, mutta siihen hän tarvitsee myös erityistä onnea. Lähteenmäen tarvitsee saavuttaa ainoastaan keskinkertaiset sijat molemmista lähdöistä voittaakseen mestaruuden, kun Haapalaisen sen sijaan pitäisi pyrkiä voittoon ja toivoa Lähteenmäen epäonnea. Ahveniston kilpailussa jaetaan korotetut pisteet (voittajalle 60 p/lähtö), joten kaikki voi kuitenkin olla mahdollista, mikäli onnetar päättää hylätä hyvässä vireessä olleen Lähteenmäen.

Haapalaisen perässä kolmantena sarjassa on erittäin hyvän kauden ajanut Honda Integra -kuljettaja Pekka Pohjanperä. Hän on 50 pistettä Haapalaista perässä, mutta omaa mahdollisuudet jopa hopeasijalle.

Sport 2000:sten kanssa samoissa lähdöissä ajaneessa Touring Saloon -luokassa tilanne on mielenkiintoinen. Sarjaa johtava Mika Rönnberg ei ole ilmoittautunut Ahveniston kilpailuun. Kakkosena oleva Marko Keränen on 72 pistettä jäljessä, mutta jaossa on 120 pistettä.

Formula 3 -mestaruus Venäjään?

Venäläisen Lukoil-tallin italialainen Andrea Belicchi on ollut Suomen F3-sarjan kauden komeetta. Mies on voittanut joka ikisen kilpailun, johon on osallistunut. Jurvan Botniaringin kisassa hän ei ollut mukana. F3:ssa on ajettu tällä kaudella kolme SM-arvoista osakilpailua, joten pisteistä tiputettiin kaksi kilpailua pois. Tämä auttoi nostamaan Belicchin pistejohtoon. Hänen mestaruutensa on kuitenkin erittäin epävarma, sillä hän ei ota osaa Ahveniston kilpailuun, vaan ajaa samaan aikaan Ruotsin Anderstorpissa Euroopan Formula Renault V6 -kilpailussa. Hänen ainoa toivonsa on, että Ahveniston kisa ei saavuttaisi SM-arvoa, mutta ilmoittautumisten (14) mukaan tarvittava osallistujamäärä tulee täyttymään.

Vahvin ehdokas mestariksi on Belicchin tallikaveri venäläinen Aleksei Pavlovski. Hän voitti molemmat Jurvan lähdöt ja on ajanut tasaisesti palkintopallille muissa osakilpailuissa. Belicchin ja Pavlovskin välillä on eroa vain 45 pistettä, joten oletettavaa on, että jatkamalla vahvoja suorituksiaan venäläinen tulee ohittamaan poisjäävän Belicchin.

Suomalaisista vahvoiten kauden aikana on esiintynyt Teemu Tanninen. Hän on kuitenkin Pavlovskia puolestaan 43 pistettä jäljessä, joten hänen mahdollisuutensa mestaruuteen ovat enemmänkin lähinnä teoreettiset. Kakkossijalle on kuitenkin hyvät mahdollisuudet. Muutaman pisteen perässä kärkkyy myös Jaakko Ruotsalainen.

Cup-mestaruus Formula Fordeissa

Formula Fordien osallistujamäärä on tänä vuonna jäänyt niin alhaiseksi, että luokassa ajetaan vain cup-mestaruudesta. Kauden aikana on käyty tiukkaa taistelua Miikka Honkasen ja Mikko Majakeron välillä. Honkanen on kuitenkin pääosin kuitannut voitot ja johtaa Majakeroa 50 pisteellä. Jaossa olevien korotettujen pisteiden ansiosta kaikki on vielä mahdollista, mutta silti Majakeron mahdollisuuksia ei kuitenkaan voida pitää hirvittävän suurina.

Ahvenistolla ajetaan lisäksi Honda Challenge -merkkiluokan osakilpailut. Sarjaa johtaa Niko Nurminen ennen Janel Nurmista. Lisäksi Ahvenistolla nähdään lisäluokkana Mini Tonni. Racing Images seuraa jälleen tapahtumia linssien takaa paikan päällä.


Kaikki tällä sivustolla julkaistut kuvat ovat tekijänoikeuslain alaista materiaalia, jonka asianomaiset henkilöt omistavat.
Kuvien julkaisu, kopiointi, tai muu käyttö kokonaan tai osittain ilman lupaa on kielletty.
© 1998-2024 Racing Images. All Rights Reserved. - iDolphin Partnership