RACING IMAGES
TietoaKuvaajatOta yhteyttäLinkit
EnglishSuomi
Kansalliset
Formula 1
MM-ralli
Kansainväliset
Näyttelyt
Reportaasit
Hae
Osta kuvia
Taustakuvat
Pääsivu > Uutiset
[2008] - [2007] - [2006] - [2005] - [2004] - [2003]

Sport 2000 Tour: Alastaro - sunnuntai
[03.08.2003]
Kauden toiseksi viimeinen kisaviikonloppu saatiin tänään päätökseen Alastarolla. Yön ja aamun vesisade onneksi siirtyi etäämmälle ja sää oli kesäisen lämmin ja aurinkoinen. Toiseksi viimeisen kisaviikonlopun ollessa kysessä saatiin jo paljon osviittaa kuinka eri luokkien välinen mestaruustaisto tulee lopulta menemään. Etenkin Sport 2000 -luokassa nähtiin ratkaisun hetkiä värikkäissä kilpailuissa.

Lähteenmäki kasvatti johtoaan, Haapalaisen epäonni jatkui

Päivän ensimmäiseen lähtöön Pasi Lähteenmäki lähti paalupaikalta. Eilen varsinaisissa aika-ajoissa ylivoimaisesti nopein ollut Olli Haapalainen pudotettiin 15:nteen lähtöruutuun 7 sekunnin aikasakon voimin, koska hänen todettiin ajaneen ilman tulenkestäviä sukkia. Näin hän ei päässyt Paalukisaan lainkaan. Toisesta ruudusta starttasi Pekka Pohjanperä. Lähdössä Lähteenmäki sai huonon lähdön ja Pohjanperä kuittasi heti kärkeen. Lähteenmäki pysyi kuitenkin hänen kannoillaan ja yritti kovasti ohi jo ensimmäisellä kierroksella, mutta Pohjanperä piti pintansa. Jarno Kalliomäki ja Mikko Heino seurasivat perässä. Heino pääsi viimein kilpailemaan tällä kaudella laina-BMW:llä. Takaa startannut Haapalainen teki hienoa nousua. Jo kolmannella kierroksella hän oli kivunnut kohti kärkeä ja oli jos lähes kärjen tuntumassa. Parin kierroksen jälkeen Haapalainen ohitti Heinon ja Kalliomäen, jonka Honda Integraan tuli jotain vikaa ja hänen vauhtinsa hiipui. Pohjanperä ja Lähteenmäki ajoivat perätysten Haapalainen aavistuksen perässä loppukierrokset, mutta sijoitukset pysyivät samoina maaliin asti. Pekka Pohjanperä otti näin kauden toisen voittonsa. Lähteenmäki ajoi maaliin jälleen ennen Haapalaista ja vankisti pistejohtoaan 18 pisteeseen. Vielä oli kuitenkin jäljellä päivän toinen pidempi lähtö.

Toisessa lähdössä Haapalaisen olisi nyt onnistuttava peittoamaan Lähteenmäki, jotta hänellä säilyisi vielä paremmat mahdollisuudet mestaruuteen. Lähtöön järjestyttiin jälleen edellisen lähdön kärkikymmenikön käännetyssä järjestyksessä, joten Pohjaperä starttasi kymmenentenä. Paalulta starttasi Jyrki Salminen. Lähdössä kärkeen nousi erittäin hyvän lähdön saanut Sami Haaparanta Citroenilla. Lähtösuoran päässä otettiin myös kontakia kovemminkin taaempana. Mm. Haapalainen ja Toni-Tapio Vuorinen ottivat kontaktia. Huonoiten kävi kuitenkin Harri Weckströmille, jonka kisa päättyi heti alkuunsa samassa rytäkässä. Haapalainen ja Vuorinen pääsivät kuitenkin jatkamaan sen kummempaa häviötä. Haaparanta näytti olevan kärjessä tosi hyvässä iskussa ja johti helpon näköisesti ensimmäiset neljä kierrosta. Takaa tulivat kuitenkin jälleen tutut nimet Pohjanperä, Lähteenmäki ja Haapalainen, jotka pian kuittasivat Haaparannan edelle. Pohjanperä jätettiin kuitenkin pian kolmanneksi kun Haapalainen painoi ohi hänestä sekä kohta myös Lähteenmäestä. Näin Haapalainen näytti jälleen taistelevan kovaa Lähteenmäkeä vastaan.

Haapalaisen vauhti kärjessä oli erinomaista ja hän otti tasaisesti eroa Lähteenmäkeen kierros kierrokselta. Myös Pohjanperä jäi jonkin verran Lähteenmäestä. Takana tulivat Haaparanta, Jarno Kalliomäki ja Mikko Heino. Erot olivat kaikkien osalta kuitenkin sellaisia, ettei kukaan päässyt heti ahdistelemaan toista. Kilpailu näytti Haapalaisen voittokululta. Mutta sitten tapahtui kolmanneksi viimeisellä kierroksella. Haapalainen yllättäen kurvasi autonsa radan sivuun ja parkkeerasi siihen. Autosta pettivät sähköt ja peli jäi kesken. Näin Lähteenmäki kuittasi voiton. Pohjanperä nousi toiseksi ja hienon ajon koko toisen lähdön aikana esittänyt Sami Haaparanta hienosti kolmanneksi.

Lähteenmäen mahdollisuudet mestaruuteen kasvoivat huimasti Haapalaisen epäonnen vuoksi. Piste-ero miesten välillä on nyt 48 pistettä Lähteenmäen hyväksi. Lähteenmäen mestaruus on siis lähes varmaa. Kauden finaalissa syyskuun alussa Ahvenistolla on kuitenkin jaossa korotetut pisteet, joten periaatteessa mitä tahansa voi vielä käydä ja epäonni voi toki kääntyä vielä Lähteenmäen kohdallekin. Kuukauden päästä nähdään kuitenkin varmasti mielenkiintoiset kilpailut.

Touring Salooneissa Marko Keränen otti tuplavoiton. Hän kavensi myös hyvin piste-eroa sarjajohtaja Mika Rönnbergiin, jonka sijoitukset (7. ja 5.) olivat vaatimattomia molemmissa lähdöissä. Miesten välillä on kuitenkin vielä 72 pistettä.

Belicchi voittoon, mutta ei helpolla

Formula 3:sten sunnuntain lähtöön startattiin lauantain kilpailun kierrosaikojen mukaisesti. Paalulta starttasi jälleen eilen voittanut Andrea Belicchi, kakkosruudusta Teemu Tanninen ja kolmosesta Aleksei Pavlovski. Lähdössä Belicchi näytti, ettei hänellä kuitenkaan ihan kaikki mene putkeen: huono lähtö ja Tanninen pääsi kirimään kärkeen ensimmäiseen mutkaan mentäessä. Eilen neljänneksi ajanut Sipe Santapukki sai erittäin huonon lähdön ja tippui heti kättelyssä koko letkan viimeiseksi. Kärjessä Tannisen vauhti oli hyvää heti alusta lähtien ja näytti, että kerrankin joku saattaisi pistää kampoihin Belicchille. Belicchin perässä ajoivat tallikaveri Pavlovski ja Arto Laitinen. Tanninen johti kilpailua neljä kierrosta, kunnes Belicchi teki ohitusyrityksen Lemminkäisen mutkaan. Tanninen ei antanut helposti periksi ja miehet ajoivat vierekkäin vielä lähes kaksi seuraavaa mutkaa kunnes Belicchi väänsi ulkokautta ohi ja kärkeen. Tapahtuma oli hienoa seurattavaa. Tämän jälkeen kärjen järjestys ei enää muuttunut. Belicchi ei päässyt karkaamaan kuten eilen vaan ylitti maaliviivan 3,5 sekuntia ennen Tannista. Pavlovski oli siis kolmas. Arto Laitinen ja Jaakko Ruotsalainen tulivat seuraavina. Takana Sipe Santapukki nosti itsensä lopulta seitsemänneksi.

Pavlovski johtaa edelleen sarjaa 36 pisteen erolla ennen Belicchiä. Belicchi saavuttaa kokoajan, mutta Pavlovskin tasaiset sijoitukset palkintopalleille tekevät hänen ohittamisen vaikeaksi. Bellichin onkin toivottava Pavlovskilta huonompaa menestystä Ahvenistolla, jos hän mielii tavoitella mestaruutta. Hänelle jo tutuksi tulleet voitot eivät pakosti riitä.

Formula Fordien PM Ruotsin Hohenthalille

Alastaron Formula Fordien kisat ajaettiin PM-lähtöinä. Eilisen lähdön voitti PM-sarjaa johtanut Ruotsin Sebastian Hohenthal ja lähti paalulta myös tämän päiväiseen kisaan. Kisaa ei päästy kuitenkaan ajamaan pitkään kun jo ensimmäisessä mutkassa rytisi. Mutkaan aiheutui suma ja Ruotsin Max Nilsson joutui muiden runnomaksi. Hänen autonsa kohosi osittain ilmaankin. Auton kappaleita lenteli ympäriinsä ja Nilsson ajautui hiekalle. Myös Mikko Majakeron etukate irtosi rytäkässä ja jäi keskelle rataa. Lähtö keskeytettiin punaisella lipulla. Uusintalähtö tapahtui ongelmitta ja kilpailu käytiin tallitoverusten Fredrik Rosin ja Sebastian Hohenthalin välillä. Ros johti suurimman osan kilpailusta, kunnes Hohenthal otti kärkipaikan muutama kierros ennen maalia. Näin Hohenthalista kruunattiin Pohjoismaiden mestari. Myöhemmin Ros todettiin syylliseksi ensimmäisen mutkan tapahtumiin ja hänen suorituksensa hylättiin. Toiseksi kilpailussa tuli näin Tommi Anttila ja kolmanneksi Pekka Harjunpä. Mikko Majakero oli neljäs ja kavensi näin hieman piste-eroa kilpakumppaniinsa Miikka Honkaseen nähden, jonka auto ei ollut täydessä vedossa ja hän jäi vasta kahdeksanneksi. Miesten ero on nyt 50 pistettä. Honkasen mestaruus tuntuu varmalta, mutta kaikkea voi vielä tapahtua.

Niko Nurminen sarjajohtoon

Niko Nurminen starttasi päivän lähtöön paalulta, mutta joutui taipumaan hyvän lähdön ottaneelle Mikko Heinoselle. Nurminen pääsi Heinosen kantaan, mutta ei voinut tälle mitään. Heinonen voitti kilpailun helpon näköisellä ajolla. Nurmisen kakkossija nosti hänet sarjan pistejohtoon, sillä sarjaa johtanut Janel Nurminen sijoittui vasta viidenneksi. Kolmannen sijan otti Mika Metsämäki. Eilinen voittaja, Sami Liljedahl, oli neljäs.

[Tulokset]
[
Pistetilanne]

Racing Images oli paikalla Alastarossa sunnuntaina. Kuvia sunnuntain kisoista luvassa lähiaikoina.


Kaikki tällä sivustolla julkaistut kuvat ovat tekijänoikeuslain alaista materiaalia, jonka asianomaiset henkilöt omistavat.
Kuvien julkaisu, kopiointi, tai muu käyttö kokonaan tai osittain ilman lupaa on kielletty.
© 1998-2024 Racing Images. All Rights Reserved. - iDolphin Partnership