RACING IMAGES
TietoaKuvaajatOta yhteyttäLinkit
EnglishSuomi
Kansalliset
Formula 1
MM-ralli
Kansainväliset
Näyttelyt
Reportaasit
Hae
Osta kuvia
Taustakuvat
Pääsivu > Uutiset
[2008] - [2007] - [2006] - [2005] - [2004] - [2003]

Sport 2000 Tour: Alastaro - lauantai
[02.08.2003]
Sport 2000 Tourin kauden toiseksi viimeinen kilpailuviikonloppu käynnistyi tänään lauantaina Alastaron moottoriradalla. Lauantaina vuorossa olivat tuttuun tapaan luokkien aika-ajot sekä muiden paitsi Sport 2000:sten ensimmäiset kilpailulähdöt. Päivän puheenaiheeksi nousivat Sport 2000:sissa ja Formula 3:sissa kärkikuljettajille aika-ajojen jälkeen annetut aikasakot.

Lähteenmäki paalulle, Haapalaisella väärät sukat

Sport 2000:sten varsinaisissa aika-ajoissa ylivoimaisesti nopein ollut Olli Haapalainen koki aika-ajojen jälkeen kovan kolauksen kun tuormaristo langetti hänelle 7 sekunnin aikasakon. Aika-ajon jälkeisessä katsastuksessa tarkistettiin kuljettajien ajovarusteet ja Haapalaisen todettiin ajaneen ilman sääntöjen määräämiä tulenkestäviä sukkia. Aikasakon myötä Haapalainen putosi tuloslistalla toiseksi viimeiseksi eikä näin ollen päässyt mukaan paalukisaan. Hänen taakseen jäi vain Toni-Tapio Vuorinen, jonka auto ei vielä edellisen kisan rajun ulosajon jälkeen ollut täysin kunnossa. Pasi Lähteenmäki nousi aikasakon myötä kakkossijalta ykköseksi.

Pekka Pohjanperä oli Lähteenmäen jälkeen toinen. Radalla nähtiin pitkästä aikaa Mikko Heino, jonka kausi on mennyt puihin Alastaron avauskisaviikonlopun aikana toukokuussa sattuneen rajun ulosajon vuoksi eikä autoa ole saatu vieläkään kuntoon. Tähän kisaan Heino sai kuitenkin alleen vuokra-BMW:n ja oli sillä heti aika-ajojen kolmanneksi nopein. Paalukisaan ylsivät myös Jarno Kalliomäki, Aivis Ohtla ja Michael Westman.

Paalukisassa Lähteenmäki piti paikkansa ja ajoi paalupaikkaan oikeuttavan ajan. Pekka Pohjanperä piti yhtälailla kakkossijansa. Seuraavina huomisen 1. lähtöön starttaavat Kalliomäki, Heino, Westman ja Ohtla

Belicchi jatkoi sarjaansa vääristä varusteista huolimatta

Formula 3:ssa Italian Andrea Belicchi on selvästikin voittamaton. Hän oli jälleen nopein heti aika-ajoista lähtien. Tällä kertaa hänelle koitui kuitenkin harmeja, sillä ajovarusteet olivat Sport 2000:sten tapaan syynissä myös F3-kuljettajien osalta. Belicchille ja lisäksi myös toiseksi ja kolmanneksi nopeimmat ajat ajaneille Teemu Tanniselle ja Aleksei Pavlovskille annettiin viiden sekunnin aikasakko, koska myös heidän osalta palamattomat alusasut todettiin puutteellisiksi. Näin miehet tippuivat koko joukon hännille. Anssi Kelan tilalla jälleen tässä kilpailussa ajava Arto Laitinen oli neljänneksi nopein, mutta nousikin yllättäen ykköseksi kun tulosluetteloa rukattiin uudelleen. Jaakko Ruotsalainen oli toinen, Sipe Santapukki kolmas ja Timo Pitkäniemi neljäs.

Lauantain kilpailuun lähdettiin siis Laitisen johdolla. Kolmosruudusta lähtenyt Sipe sai kuitenkin hyvän lähdön ja kuittasi kärkeen jo ensimmäisessä mutkassa. Kärkipaikkaa vaihdettiin kuitenkin pian uudelleen, kun Jaakko Ruotsalainen otti puolestaan johtopaikan, eikä ensimmäinen kierros ollut vielä edes täyttynyt. Myös Laitinen tuli Sipestä ohi. Takaa Belicchi teki kovaa nousua ja oli noussut jo neljänneksi ensimmäisen kierroksen jälkeen. Teemu Tanninen teki kuitenkin vielä kovemman nousun ja ennätti kolmanneksi ensimmäisen kierroksen täytyttyä, vaikka lähti Belicchin takaa. Belicchi pääsi hänestä kuitenkin ohi ja otti kärkipaikan kolmannella kierroksella. Tanninen nousi pian toiseksi ja Pavlovski kolmanneksi. Belicchi ei säästellyt vauhtiaan kärjessä vaan kurvasi jälleen suvereeniin voittoon, 13,7 sekuntia ennen Tannista. Taaempana Laitinen ja Ruotsalainen kolaroivat, jonka vuoksi Laitinen joutui keskeyttämään. Sipe pääsi kuittaamaan näin nelossijan. Ruotsalainen tuli maaliin viidentenä.

Fordeissa voitto Ruotsiin

Formula Fordien kilpailut ajetaan tänä viikonloppuna SM-arvon lisäksi PM-arvon lähtöinä. Mukaan olikin saapunut useampi kuljettaja Ruotsista. Miehet lahden toiselta puolelta myös näyttivät vauhtinsa heti aika-ajoissa. Ruotsin Sebastian Hohenthal ajoi paalulle ja Max Nilsson oli toinen. Kolmanneksi nopein oli Tommi Anttila ja neljänneksi Ruotsin Fredrik Ros. Suomen sarjaa hallinnut Miikka Honkanen jätettiin vasta sijalle kuusi. Vielä huonommin meni hänen kovalla kilpakumppanilla Mikko Majakerolla, joka joutui tyytymään aikasakon vuoksi 14:nteen ruutuun.

Kilpailussa Nilsson otti parhaimman lähdön ja johti joukkoa. Hohenthal kuittaisi kuitenkin pian ykköspaikan takaisin ja piti sen maaliin asti. Myös Ros nousi toiseksi jo kolmannella kierroksella. Takana oli useita kamppailuja eri kuljettajien kesken. Tommi Anttilan ja Max Nilssonin kamppailu päättyi spinnaukseen viimeisellä kierroksella. Kuudennesta ruudusta lähtenyt Honkanen nousi näin kolmanneksi ja Jarno Metso neljänneksi. Mikko Majakeron onnistui nousta huonosta 14. lähtöruudusta kuudennelle sijalle.

Liljedahl voittoon Honda Challengessa

Viime vuonna Formula 3:ssa ajanut Sami Liljedahl on ajanut tänä vuonna vieraskuljettajana uudessa Honda Challenge -merkkiluokassa. Liljedahl starttasi kisaan neljännestä ruudusta ja taisteli itsensä kärkeen ja voittoon. Kakkonen oli Mikko Heinonen ja kolmonen Niko Nurminen.

Racing Images on huomenna paikan päällä Alastarossa. Raportti myöhemmin sunnuntai-iltana.

[tuloksia]


Kaikki tällä sivustolla julkaistut kuvat ovat tekijänoikeuslain alaista materiaalia, jonka asianomaiset henkilöt omistavat.
Kuvien julkaisu, kopiointi, tai muu käyttö kokonaan tai osittain ilman lupaa on kielletty.
© 1998-2024 Racing Images. All Rights Reserved. - iDolphin Partnership