RACING IMAGES
TietoaKuvaajatOta yhteyttäLinkit
EnglishSuomi
Kansalliset
Formula 1
MM-ralli
Kansainväliset
Näyttelyt
Reportaasit
Hae
Osta kuvia
Taustakuvat
Pääsivu > Uutiset
[2008] - [2007] - [2006] - [2005] - [2004] - [2003]

Sport 2000 Tour: Alastaro - ennakko
[01.08.2003]
Sport 2000 Tourin kauden viides ja toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Alastarolla. Alastaro on ainoa rata, joka tänä vuonna järjestää sarjan kilpailut toiseen kertaan. Alunperin kilpailut piti ajaa European Truck Race -kilpailun yhteydessä, mutta kuormurien saapuminen peruuntui jo aikaisemmin. Alastarolla on odotettavissa kuitenkin kovaa kilpailua ennen syyskuussa ajettavaa Ahveniston finaalia.

Sport 2000:ssa Pasi Lähteenmäki nousi sarjan pistejohtoon edellisen Kemoran osakilpailun tuplavoiton johdosta. Alastarossa hän varmasti pyrkii säilyttämään johtonsa ja mahdollisesti myös kasvattamaan sitä nykyisestä kahdeksan pisteen erosta Olli Haapalaiseen. Haapalainen kärsi Kemoran toisessa lähdössä ongelmista ja joutui jättämään kärkisijat muille. Alastarolla Lähteenmäki saakin aivan varmasti kovimman vastustajan Haapalaisesta, joka haluaa pistejohdon takaisin. Myös koko kauden hyvin ajaneelta Pekka Pohjanperältä odotetaan jälleen kovaa panosta ja kärkisijoituksia. Muita ehdokkaita palkintopallille ovat mm. Jarno Kalliomäki sekä Kemorassa erittäin hyvin ajanut Harri Weckström.

Formula 3:sten kausi on mennyt venäläisen Lukoil-tallin johdolla ja he ovat ehdoton voittajasuosikki myös viikonlopun kilpailuihin. Kautta hallinnut Italian Andrea Belicchi näytti vauhtinsa jo toukokuun lopulla Alastarossa ajetussa kauden ensimmäisissä kilpailuissa, joissa hän ajoi toisessä lähdössä lähes kaatosateessa ylivoimaiseen voittoon. Belicchi on siis varmasti suosikki numero yksi myös viikonlopun kilpailuihin. Pisteissä hän on kuitenkin vasta toisena tallikaverin Aleksei Pavlovskin johtaessa 56 pisteen erolla, koska Belicchi jätti Botniaringin kilpailun väliin muiden kilpailujen takia. Miesten välillä on loppukautta ajatellen kova taistelu mestaruudesta ja Belicchin em. poisjäänti on vaikuttaa paljonkin hänen mahdolisuuksiinsa mikäli Pavlovski ajaa loppukauden tasaisesti. Kovaa haastetta miehille antaa ainakin kauden aikana hyvään vauhtiin päässyt Teemu Tanninen, joka onkin viime kilpailuissa ollut nopein suomalainen. Myös Arto Taimen suoritukset ovat vahvistuneet kauden mittaan.

Koirasen tallin toiseksi kuljettajaksi Sipe Santapukin rinnalle hankitun Anssi Kelan kausi meni harakoille jo ennen kautta tapahtuneessa onnettomuudessa, jossa Kela loukkaantui pahasti. Hän on kuitenkin tervehtynyt hyvin ja oli keskiviikkona jo palannut F3:n rattiin testeissä, jotka olivat menneet hyvin. Mies ei kuitenkaan aio ajaa vielä Alastaron kilpailuissa, koska uudelleen loukkaantumisen riski on vielä suuri mahdollisessa onnettomuudessa.

Formula Fordit ovat menneet Miikka Honkasen ja Mikko Majakeron välisenä kilpailuna. Miesten välinen taistelu on ollut tiukkaa, vaikka Honkanen onkin onnistunut viemään kaikki muut paitsi yhden voiton nimiinsä. Kaikki on kuitenkin vielä mahdollista kun neljä lähtöä on kaudesta vielä jäljellä. Alastaron kilpailu on myös PM-kilpailu ja lähtöviivalla nähdään myös muiden maiden edustajia. Honkanen ja Majakero ovat PM-pisteissä sijoilla kolme ja viisi.

Honda Challengessa Janel Nurminen johtaa sarjaa kahden pisteen erolla Niko Nurmiseen. Miesten välinen kilpailu on ollut tiukkaa ja voitot ovat menneet tähän mennessä tasan. Taistelu jatkunee myös Alastarossa.

Alastarossa ajetaan lisäksi kuorma-autojen ja Lengendsien kilpailut. Racing Images on paikan päällä sunnuntaina ja kisaraportti on luettavissa sivuilla myöhemmin illalla.


Kaikki tällä sivustolla julkaistut kuvat ovat tekijänoikeuslain alaista materiaalia, jonka asianomaiset henkilöt omistavat.
Kuvien julkaisu, kopiointi, tai muu käyttö kokonaan tai osittain ilman lupaa on kielletty.
© 1998-2023 Racing Images. All Rights Reserved. - iDolphin Partnership