RACING IMAGES
TietoaKuvaajatOta yhteyttäLinkit
EnglishSuomi
Kansalliset
Formula 1
MM-ralli
Kansainväliset
Näyttelyt
Reportaasit
Hae
Osta kuvia
Taustakuvat
Pääsivu > Uutiset
[2008] - [2007] - [2006] - [2005] - [2004] - [2003]

Sport 2000 Tour: Kemora - sunnuntai
[13.07.2003]
Sport 2000 Tourin Kemoran osakilpailun toinen päivä käytiin lämpimässä säässä. Eilen aamulla kostea, mutta iltapäivää myöten kuivunut rata oli tänään kuiva koko päivän. Aamulla oli pilvistä, mutta myöhemmin iltapäivästä pilvet repeilivät ja aurinko lämmitti ilman noin 26 asteeseen. Olosuhteet olivat parhaimmat tämän kauden aikana. Tutut nimet nähtiin kilpailuissa kärjessä.

Sport 2000 Lähteenmäen viikonloppu

Sport 2000 -luokan eilisessä Paalukisassa kolmeen ensimmäiseen lähtöruutuun ajoi kauden aikana tutuksi tullut kärkikolmikko: Pasi Lähteenmäki, Olli Haapalainen ja Pekka Pohjanperä. Ensimmäiseen 10 kierroksen lähtöön lähdettiin vielä pilvisessä säässä. Lähteenmäki ampautui paalulta kärkeen ja sai peräänsä kakkosruudusta startanneen Haapalaisen ja Pohjanperän. Tuttua menoa siis. Kolmen kierroksen jälkeen kilpailu kuitenkin keskeytettiin punaisella lipulla. Toni-Tapio Vuorinen oli rysäyttänyt näyttävästi ulos pääsuoran päässä suolenkin mutkassa. Tilanne näytti pahalta kun myös ambulanssi lähti paikalle katsastamaan tilannetta, mutta onneksi mitään sen kummempaa ei kuitenkaan ollut tapahtunut.

Kilpailua päästiin hetken kuluttua jatkamaan uusintastartilla. Nyt kilpailun osien ajat laskettaisiin yhteen. Kärki jatkoi edelleen samassa järjestyksessä. Lähteenmäki johti vetäen Haapalaista perässään. Kolmantena ajeli Pekka Pohjanperä. Jarno Kalliomäki onnistui kuitenkin kuittaamaan hänet ja näytti olevan hyvässä vedossa. Keskeyttäneiden joukkoon liittyi muutaman kierroksen päästä myös Kari Grönthal, jonka Honda Integran kone sanoi sopimuksen irti pölläyttäen taivaalle melkoisen savupilven. Kalliomäki ahdisteli lopussa vielä Haapalaista ja pääsi kuittaamaan ohitsekin. Maaliintulon jälkeen ajat kuitenkin laskettiin yhteen kilpailun kahdesta eri osasta, joten tulokset olivat: 1. Lähteenmäki, 2. Haapalainen, 3. Kalliomäki, 4. Pohjanperä.

Toiseen lähtöön lähdettiin jälleen tuttuun tyyliin edellisen lähdön kärkikymmenikön käännetyssä järjestyksessä. Ensimmäisen lähdön kymmenes Timo Ylihakola starttasi nyt paalulta. Hänen lähtönsä ei ollut erinomainen vaan vierestä lähtenyt Jyrki Salminen kuittasi kärkeen heti ensimmäiseen mutkaan. Enteilikö tämä jo lopun alkua, sillä Ylihakolan Renault Megane palasi radan loppuosalle lähes kävelyvauhtia ja keskeytys oli selvä jo ennen kierroksen täytyttyä. Ei kestänyt kuin pari kierrosta kun kärkinimet Haapalainen, Lähteenmäki, Pohjanperä ja Kalliomäki olivat raivanneet tiensä kärkeen. Kalliomäki yllätti kuittaamalla kärkeen kolmannella kierroksella lähtösuoran päässä ja hän näytti olevan menossa kohti hyvää sijoitusta. Lähteenmäki ja Haapalainen kuitenkin kuittasivat hänet kohta takaisin, jonka jälkeen hän ajoi pitkään kolmantena. Valitettavasti Kalliomäen matkan päättyi kuitenkin kesken 10 kierroksen jälkeen.

Kärkeen jäi Pasi Lähteenmäki jota Olli Haapalainen jahtasi kierros toisensa perään. Pekka Pohjanperä ajoi tutulla paikallaan kolmantena. Hyvää ajoa teki myös Harri Weckström, joka ajoi hieman kärkikolmikon perässä. Lähteenmäki ja Haapalainen jatkoivat taisteluaan aina toiseksi viimeiselle kierrokselle asti, jolloin Haapalainen koki ongelmia takapyörän kanssa, pyörähti ja menetti vielä jarrutkin. Näin Lähteenmäki kuittasi tuplavoiton viikonlopulta. Toisena maaliin tuli Pekka Pohjanperä ja kolmanneksi Harri Weckström. Neljänneksi kaasutteli niin ikään hyvän ajon ajanut Sami Haaparanta.

Lähteenmäki siirtyi voittojensa ja Haapalaisen epäonnen ansiosta pistejohtoon 373 pisteellä. Haapalainen on toisena (365), Pohjanperä kolmantena (278) ja Weckström (217) neljäntenä.

Touring Saloonissa voitot menivät Mika Rönnbergille ja John K. Westmanille.

Formula 3:set jälleen Belicchin juhlaa

F3:ssa palattiin jälleen arkeen Andrea Belicchin palattua F3:n rattiin hänen jätettyä edellisen kilpailun väliin Formula Renault V6 eurosarjan kisan vuoksi. Mies oli nopein aika-ajoissa ja vei nimiinsa lauantain ensimmäisen startin. Palkintopallin täyttivät Teemu Tanninen ja Arto Taimi.

Sunnuntain kisaan Belicchi starttasi jälleen paalulta. Vierelleen hän sai F3:siin Koirasen talliin palanneen Jussi Lailavuon. Lailavuo starttasi eiliseen kilpailuunkin kakkosruudusta, mutta epäonnistunut startti ja stop & go -rangaistus jättivät miehen yhdeksänneksi. Nyt ei ollut vastaavia ongelmia, mutta hän joutui silti antautumaan heti lähdössä Lukoil-tallin toiselle kuljettajalle Aleksei Pavlovskille.

Kärkikolmikon takana ajoivat Teemu Tanninen ja Arto Taimi. Tanninen sai tähänkin kisaan sittenkin käyttöönsä Mikko Polameren Dallaran ja se on varmasti parantanut vauhtia. Sunnuntaina Tanninen ei kuitenkaan kilpailun toiseksi nopeimmasta kierrosajasta huolimatta pystynyt toistamaan lauantain kakkossijaa vaan ajeli kärkikolmikon takana. Epäonnistunut startti pudotti hänet kolmannelta sijalta viidenneksi, mutta hän kuittaisi kuitenkin pian Taimen ja pääsi lopussa melkein ahdistelemaan vauhtiaan löysännyttä Lailavuotakin.

Lukoil-tallin kuskien vauhti oli kuitenkin jälleen liikaa muille. Belicchi ja Pavlovski ajoivat peräkkäin lähdöstä maaliin. Kolmanneksi ajanut Lailavuo jäi kärjestä jo liki 10 sekunttia. Tallikaveri Sipe Santapukki ajoi eilen jälleen tasaisesti viidennelle sijalle. Tänään hänen kilpailunsa päättyi kuitenkin heti alkuunsa ulosajoon. Teemu Tanninen ja Arto Taimi ajoivat neljänneksi ja viidenneksi.

Pavlovski on edelleen 356 pisteellä sarjajohdossa, jonne nousi edellisessä kilpailussa Belicchin oltua pois. Belicchi on toisena (300) ja Tanninen kolmantena (292).

Honkanen ehdoton kunkku Formula Fordeissa

Miikka Honkanen on ehdottomasti tämän kauden Formula Fordien hallitsija. Yhtä vahva kakkonen on ollut Mikko Majakero, mutta hänen on onnistunut voittaa vain yksi kilpailu tähän mennessä kun Honkanen puolestaan on voittanut kaikki muut. Tämän viikonlopun kilpailut eivät tuoneet muutosta. Honkanen ajoi lauantaina paalulle ja voitti ensimmäisen lähdön Majakeron sorruttua virheeseen ja jäätyä neljänneksi.

Myös tänään Honkanen piti pintansa, vaikka Majakero ahdistelikin häntä koko kilpailun ajan tiukasti perässä. Ohituspaikkaa Majakero ei kuitenkaan löytänyt ja hänen oli tyytyminen kakkossijaan. Honkanen otti jälleen voitin, mutta ei kuitenkaan helposti. Jarno Metso ajoi kolmanneksi.

Honkanen johtaa sarjaa 44 pisteen erolla Majakeroon. Kolmantena oleva Antti Korolainen on jäänyt jo reippaasti.Ville Tikkaoja Racing Imagesta seurasi tapahtumia paikanpäältä sunnuntaina. Kuvia kilpailuista on nähtävillä muutaman päivän päästä loppuviikkoon mennessä.

[Kemoran tulokset]
[Pistetilanne]


Kaikki tällä sivustolla julkaistut kuvat ovat tekijänoikeuslain alaista materiaalia, jonka asianomaiset henkilöt omistavat.
Kuvien julkaisu, kopiointi, tai muu käyttö kokonaan tai osittain ilman lupaa on kielletty.
© 1998-2023 Racing Images. All Rights Reserved. - iDolphin Partnership