RACING IMAGES
TietoaKuvaajatOta yhteyttäLinkit
EnglishSuomi
Kansalliset
Formula 1
MM-ralli
Kansainväliset
Näyttelyt
Reportaasit
Hae
Osta kuvia
Taustakuvat
Pääsivu > Uutiset
[2008] - [2007] - [2006] - [2005] - [2004] - [2003]

Sport 2000 Tour: Kemora - ennakko
[10.07.2003]
Sport 2000 Tour -kausi kääntyy jälkimmäiselle puoliskolle tulevana viikonloppuna kun kuusi osakilpailua käsittävän kauden neljäs kilpailuviikonloppu ajetaan Kemoran moottoriradalla. Kausi on ollut mielenkiintoinen etenkin Sport 2000:sten osalta, mutta ehkä hieman tylsähkö Formula 3:sten ja Formula Fordien osalta. Racing Images on paikalla Kemorassa sunnuntaina.

Sport 2000:sten kauden ensimmäinen puolisko on ollut jännittävää taistelua kolmen miehen kesken: Olli Haapalainen, Pasi Lähteenmäki ja Pekka Pohjanperä. Nuori Pohjanperä on kahdessa viimeisessä osakilpailussa noussut sarjan konkareiden kovaksi haastajaksi. Voitto Motoparkin ensimmäisessä lähdössä ja palkintopallisijoitukset kaikissa sen jälkeisissä kilpailuissa ovat antaneet näytöt miehen vauhdista. Pisteittä jääminen Alastarossa kuitenkin mitä ilmeisimmin hankaloittaa hänen mestaruusmahdollisuuksiaan, mutta koskaan ei sovi sanoa ei. Haapalainen johtaa sarjaa 287 pisteellä ennen Lähteenmäkeä (268) ja Pohjanperää (194).

Lukoil-talli ja etenkin Andrea Belicchi ovat olleet F3:sten alkukauden nimiä. Suomen sarjaan osallistunut venäläinen talli on pessyt mennen tullen kotimaiset kilpakumppaninsa. Eikä edellisessä kilpailussa auttanut edes Belicchin pois jääminen päällekkäisen Doningtonin Formula Renault V6 -sarjan kilpailujen vuoksi. Tällöin voitot vain korjasi venäläinen tallikaveri Aleksei Pavlovski, joka myös siirtyi pistejohtoon. Belicchi on mukana jälleen Kemorassa ja jatkanee edelleen muiden mittatikkuna.

Mestaruustaistoon nousi viime kisassa mukaan myös Teemu Tanninen, joka sai lainaksi Mikko Polameren Dallaran ja ajoi Botniaringillä paalulle ja kisassa uuden rataennätyksen. Polameri ilmeisesti ajaa kuitenkin jälleen Kemorassa, joten Tanninen joutuu tyytymään jälleen Raltiin.

Koirasen tallin muusikko Sipe Santapukin kausi on sujunut ennakko-odotuksiin nähden erittäin hyvin. Mies on kotiutunut F3:sen rattiin erinomaisesti ja oli Alastaron avauskilpailussa yksi viikonlopun nopeimpia kuljettajia ja hänen taistelunsa Teemu Tannisen kanssa lähes kaatosateessa jäi hyvin mieleen. Tasaisesti pääasiassa sijoille 4-6 ajanut Sipe on noussut yhteispisteissä jo kehuttavan korkealle sijalle 4. Palkintopallisijoitus vielä kauden toisella puoliskolla? Koirasen tallin toista autoa on kahdessa edellisessä kilpailussa ajanut Arto Laitinen. Kemorassa puikkoihin astuu kuitenkin yksi lähivuosien menestyneimpiä F3-kuljettajia, Jussi Lailavuo. Onko hänestä Belicchin haastajaksi jää nähtäväksi.

Formula Fordeissa kausi on sujunut Miikka Honkasen hallinnassa. Mies on ajanut voitosta voittoon. Ainoastaan Botniaringin toisessa kilpailussa pahin haastaja Mikko Majakero onnistui nipistämään Honkasen päänahan. Kemorassa nähdään antoiko tämä osviittaa valta-aseman vaihtumisesta.

Muina luokkina Kemorassa ajavat Honda Challenge sekä lisäluokkina kuorma-autot ja Legendsit. Racing Imagesissa kisaraportti sunnuntai-iltana.


Kaikki tällä sivustolla julkaistut kuvat ovat tekijänoikeuslain alaista materiaalia, jonka asianomaiset henkilöt omistavat.
Kuvien julkaisu, kopiointi, tai muu käyttö kokonaan tai osittain ilman lupaa on kielletty.
© 1998-2024 Racing Images. All Rights Reserved. - iDolphin Partnership