RACING IMAGES
TietoaKuvaajatOta yhteyttäLinkit
EnglishSuomi
Kansalliset
Formula 1
MM-ralli
Kansainväliset
Näyttelyt
Reportaasit
Hae
Osta kuvia
Taustakuvat
Pääsivu > Uutiset
[2008] - [2007] - [2006] - [2005] - [2004] - [2003]

Sport 2000 Tour: Botniaring
[30.06.2003]
Sport 2000 Tourin kauden kolmannet osakilpailut käytiin Jurvan Botniaringillä. Sport 2000:ssa on saatu jo useampia voittajia, mutta Formula 3:ssa ja Formula Fordeissa kausi on edennyt pitkästyttävästi samojen nimien hallitessa kilpailuja. Formula 3:ssa ainakin haettiin uutta voittajaa, koska alkukautta mennen tullen hallinnut Lukoil-tallin italialaiskuski Andrea Belicchi ei ottanut osaa kilpailuun, koska osallistui samaan aikaan Englannin Doningtonissa Formula Renault V6 Eurosarjan osakilpailuihin.

Tutut nimet kärjessä Sport 2000:ssa

Lauantain aika-ajoissa Olli Haapalainen näytti jälleen kerran kuka on sarjan kunkku. Huolimatta auton laturiongelmasta, Haapalainen puristi autonsa paalukisassa paalulle minimaalisen kahden tuhannesosasekunnin erolla Pekka Pohjanperrään. Toiseen riviin ajoivat Pasi Lähteenmäki ja Toni-Tapio Vuorinen. Tuttuja nimiä siis kärjessä.

Ensimmäinen 10 kierroksen lähtö oli tiukkaa vääntöä alusta loppuun asti. Haapalaisen onnistui pitää paikkansa kärjessä maaliin asti ja ottaa voitto Pohjanperästä, joka seurasi maaliin 0,39 sekunnin päässä. Pasi Lähteenmäki sijoittui kolmanneksi.

Toiseen lähtöön lähdettiin tuttuun tapaan käännetystä järjestyksestä ja Michael Westman lähti paalulta. Hyvän startin ottanut Harri Weckström täräytti kuitenkin heti kärkeen ja kulki aluksi varsin hyvin. Kärkimiehet alkoivat kuitenkin saavuttaa pian. Pasi Lähteenmäki nousi toiseksi jo kolmannella kierroksella ja viidennellä kierroksella hän otti johdon Weckströmiltä. Takana myös Pohjanperä ja Haapalainen nousivat. Haapalainen haki pitkään ohituspaikkaa Aivis Ohtlasta, kunnes kymmenennellä kierroksella pääsi kuittaamaan ohi. Pohjanperä ja Haapalainen olivat näin nousseet jo toiseksi ja kolmanneksi. Takana myös Toni-Tapio Vuorinen teki nousua ja ohitti Ohtlan neljännelle sijalle. Näillä sijoituksilla myös ajettiin maaliin.

Pavlovski juhli Formula 3:ssa

F3:sissa odotettiin muutosta Andrea Belicchin poissaollessa. Lauantaina näyttikin, että Lukoil-tallille voisi löytyä haastaja Teemu Tannisen kellotettua aika-ajoissa paalupaikkaan oikeuttavan ajan. Tanninen tuntui löytäneen lisää vauhtia vaihdettuaan Raltin Dallaran runkoon. Toiseen ruutuun ajoi kuitenkin Lukoil-tallin ainoa paikalla oleva kuljettaja, Aleksei Pavlovski. Kolmosruutuun ajoi Anssi Kelan tuuraajaksi Koirasen talliin värvätty moninkertainen F4:sten Suomen mestari Arto Laitinen. Tallin osalta nähtiin Botniaringillä myös jo toistamiseen dramatiikkaa kun Sipe Santapukki ajoi aika-ajoissa ulos samassa mutkassa, jossa Kela kevään testeissä loukkaantui pahasti. Tällä kerralla selvittiin kuitenkin auton romuttumisella, joka kuitenkin saatiin kuntoon iltapäivän lähtöön.

Ensimmäisessä lähdössä Tanninen hyytyi paalulle ja näin Pavlovski pääsi heti kuittaamaan kärkeen. Tannisen onnistui kuitenkin pääsemään liikkeelle joukon perään. Pavlovskia lähti haastamaan Arto Taimi ja Arto Laitinen. Tanninen nousi kolmannella kierroksella jo kuudenneksi ja ajoi myös uuden rataennätyksen pian perään. Pavlovskille kukaan ei kuitenkaan voinut mitään. Vaikka Tanninen onnistui vielä nousemaan kolmanneksi ohi Laitisen, ei venäläisen ensimmäistä voittoa todellisuudesssa uhannut kukaan ja hän voittikin reilulla 12 sekunnin marginaalilla Arto Taimeen.

Toisessa lähdössä Pavlovski toisti temppunsa ja ampaisi jälleen letkan hännille. Tällä kertaa jälleen paalulta startannut Tanninen pääsi kuitenkin liikkeelle. Hän putosi kuitenkin kolmanneksi Arto Taimenkin mentyä ohi. Myöhemmin Tanninen kuittaisi kakkossijan takaisin ja alkoi jahdata Pavlovskia. Kilpailun lopussa hän yritti venäläisestä ohitusta, mutta ei onnistunut ja kierrokset loppuivat kesken. Lukoil-tallin voittokulku siis sen kuin jatkui Aleksei Pavlovskin otettua tuplavoitto viikonlopulta. Tanninen ja Taimi ottivat muu palkintosijat, joten kärkikolmikko oli molemmissa lähdöissä sama.

Formula Fordeissa pisteet tasan Honkaselle ja Majakerolle

Formula Fordit ovat myös alkukauden menneet Miikka Honkasen hallinnassa Mikko Majakeron taisteltua kovasti perässä. Aika-ajoissa Majakero onnistui päihittämään Honkasen ja ajoi itsensä paalulle. Oliko nyt tapahtumassa muutos? Honkanen saavutti kuitenkin kakkosruudun.

Ensimmäisessä lähdössä Majakero säilytti kärkipaikkansa ja sai Honkasen peräänsä. Kovan nousun teki Sami Isohella, joka lähtösuoran päässä nousi seitsemännestä ruudusta jopa kolmanneksi. Kärkikolmikko erottui pian muista. Honkanen alkoi myös saavuttaa Majakeroa ja pääsikin nipistämään ohi ja voittoon - jälleen kerran. Maalissa järjestys: Honkanen, Majakero ja Isohella.

Toisessa startissa sunnuntaina Majakero lähti jälleen paalulta, mutta tällä kertaa oli hänen päivänsä. Majakero säilytti johonsa koko kilpailun ajan ja ajoi vihdoin voittoon, jota oli kauan odotettu. Honkanen, joka kuitenkin ahdisteli Majakeroa, sijoittui toiseksi. Viime vuoden pisteissä kakkoseksi sijoittunut mutta kauden ensimmäistä kilpailuviikonloppuaan ajanut Jarno Metso oli kolmas.

Honda Challengessa viikonloppu oli Niko Nurmisen, joka otti tuplavoiton. Touring Saloonissa voitot jaettiin Marko Keräsen ja Mika Rönnbergin välillä.

[Tulokset]
[Pistetilanne]


Kaikki tällä sivustolla julkaistut kuvat ovat tekijänoikeuslain alaista materiaalia, jonka asianomaiset henkilöt omistavat.
Kuvien julkaisu, kopiointi, tai muu käyttö kokonaan tai osittain ilman lupaa on kielletty.
© 1998-2023 Racing Images. All Rights Reserved. - iDolphin Partnership