RACING IMAGES
TietoaKuvaajatOta yhteyttäLinkit
EnglishSuomi
Kansalliset
Formula 1
MM-ralli
Kansainväliset
Näyttelyt
Reportaasit
Hae
Osta kuvia
Taustakuvat
Pääsivu > Uutiset
[2008] - [2007] - [2006] - [2005] - [2004] - [2003]

Rata-autoilun uudet tuulet
[03.09.2006]
AKK Motorsport järjesti pääsihteerinsä Jani Backmanin voimin tiedostustilaisuuden kotimaisen rata-autoilun tulevaisuudesta eilen Ahvenistolla. Kauden viimeisen osakilpailun päätteeksi järjestetyssä tilaisuudessa ilmoitettiin, että Super 2000 Oy:llä ollutta optiota seuraavasta kolmesta vuodesta ei käytetä. Rata-autoilun uutena organisaattorina aloittaa Martti Huttusen luotsaama firma. Huttunen kertoi, että hänen oli alunperinkin tarkoitus siirtyä Super 2000 Oy:n sarjaorganisaattori Ilkka Haapalaisen tilalle. AKK kuitenkin halusi kokonaan uuden järjestäjäyrityksen, ja teki sopimuksen Huttusen kanssa erikseen.

Huttusen johtama sarjaorganisaatio on vastuussa promootiosta, kilpailujen järjestämisestä vastaavat paikalliset seurat. Backmanin ja Huttusen mukaan kisoja on tarkoitus ajaa kaikilla maan moottoriradoilla. Super 2000 -kuljettaja Jukka Ylitalo kuitenkin muistutti yleisöstä, että esimerkiksi Malmin lentokenttä Helsingissä olisi hyvä pitää optiona.

Ensi vuoden konseptia lähdetään Huttusen ja Backmanin mukaan rakentamaan kolmen pääluokan voimin. Formuloista mukana ovat Fordit sekä uutta imua tänä vuonna saanut F3. Koppiautoluokkana tullaan näkemään yhteislähtö, jossa ajavat alle kaksilitraiset autot (mm. nykyiset Super 2000:set) sekä GT-tyyppiset yli 2-litraiset autot. Molemmista luokista tullaan todennäköisesti myöntämään omat SM-pisteet. Huttunen kertoi, että kyseessä on sama idea jota oltiin rakentamassa ensi vuodelle myös Super 2000 Oy:n kanssa.

Tilaisuudessa käytiin moottoriurheiluväen kesken keskustelua myös eri luokkien saamasta julkisuudesta, uuden sarjan rahoituksesta ja markkinoinnista sekä tiedotuksesta.

Racing Images


Kaikki tällä sivustolla julkaistut kuvat ovat tekijänoikeuslain alaista materiaalia, jonka asianomaiset henkilöt omistavat.
Kuvien julkaisu, kopiointi, tai muu käyttö kokonaan tai osittain ilman lupaa on kielletty.
© 1998-2024 Racing Images. All Rights Reserved. - iDolphin Partnership