RACING IMAGES
TietoaKuvaajatOta yhteyttäLinkit
EnglishSuomi
Kansalliset
Formula 1
MM-ralli
Kansainväliset
Näyttelyt
Reportaasit
Hae
Osta kuvia
Taustakuvat
Pääsivu > Uutiset
[2008] - [2007] - [2006] - [2005] - [2004] - [2003]

Super 2000 Race: Seinäjoen Vauhtiajot - sunnuntai
[24.07.2005]
Vauhtiajojen sunnuntai ajettiin pääosin sateisessa kelissä. Vaikka sade osittain taukosikin ei se riittäny kuivaamaan rataa, sillä kohta vettä tuli taas lisää enemmän tai vähemmän. Sateinen katurata koitui kalliiksi kilpailijoille, sillä romua syntyi runsaasti. Yleisöä Vauhtiajojen kisat ja rockfestarit keräsivät runsaasti.

Super 2000:n ensimmäisessä lähdössä nähtiin huikea ulosajo, kun sarjapisteissä kakkosena ennen Seinäjoen kisaa ollut Janel Nurminen törmäsi Ari Laivolan kanssa ensimmäisen mutkan betonimuuriin rinta rinnan. Tiukka taistelu sijoituksista sateen kastelemalla radalla päättyi hurjaan ulosajoon, jossa kaikkien onneksi kukaan ei loukkaantunut vakavasti. Autoihin tuli joidenkin arvioiden mukaan jopa yli sadan viidenkymmenen tuhannen euron vauriot.

[kuvat]

Super 2000, 1. lähtö (10 kierr.)

Superien ensimmäinen lähtö jouduttiin keskeyttämään Laivolan ja Nurmisen kolarin takia. Radan siivoamisen ja rikkoutuneiden betoniaitojen korjauksen jälkeen loppuun ajetun kisan voitti SM-pisteissä johtava Pasi Lähteenmäki Hondallaan. BMW:n Kari Grönthal ajoi kakkoseksi perässään Seinäjoella vierailevana tähtenä ajanut hallitseva mestari Olli Haapalainen.

Janel Nurminen: "Yritin ensin pääsuoralla oikealta puolelta, mutta Ari sulki oven, joten päätin kokeilla vasemmalta. Mentiin rinnakkain jarrutukseen, kumpikaan ei perääntynyt. Ari painoi minua koko aika vasemmalle, niin että päädyimme seinään molemmat."

Ari Laivola: "Kumpikaan ei siinä antanut periksi ja jarruttanut, ennen kuin oli jo sittne liian myöhäistä. Niskat on varmasti kohta jumissa ja kämmenluu pitäisi käydä röntgenkuvauttamassa, ensihoitajat epäilivät sen olevan murtunut – sen takia se on nytkin jäissä. Pitää kai pakata kamppeet ja lähteä ajelemaan kotia kohti, ennen kuin kroppa jumittaa ihan täysin"

Super 2000, 2. lähtö (15 kierr)

Päivän toisessa kisassa paalulta lähtenyt Jukka Ylitalo päätyi myös ykkösmutkan kaiteisiin. Kisan voittoon ajoi kutosruudusta huikean lähdön bemarillaan jälleen ottanut Kari Grönthal. Grönthalin perässä ruutulipulle seurasi sinisellä Nissanillaan Kari Irri. BMW-kuski Jari Kämäräinen otti kolmossijan huolimatta Olli Haapalaisen painostuksesta. Haapalaisen taakse viidenneksi jäi Pasi Lähteenmäki.

Kari Grönthal: "Startti oli hyvä, ehkä vähän uhkarohkeasti puristin ojan ja Aiviksen (Ohtla) välistä ekaan mutkaan, mutta yritys kannatti. Auto saatiin eilisen aika-ajofiaskon jälkeen toimimaan tosi hyvin. Sain ajaa puhtaalla radalla kohtalaisen rauhassa ja ottaa ajolinjat huolellisesti. Irri tosin pysyi perässä hyvin, joten ei löysäilläkään voinut."

Kari Irri: "Auto toimi nyt todella hyvin. Se, että pysyin Karin (Grönthal) perässä niin hyvin on hyvä merkki. Olemme tällä kaudella päässeet enemmän sinuiksi auton säädöistä, ja moottorihuolistakin on nyt päästy eroon, joten voimme keskittyä auton käytöksen parantamiseen. Startti oli huono, Grönthal singahti ohi kuin tykin suusta, sille ei voinut mitään."

Tero Tupala: "Auto oli uskomattoman nopea ekassa lähdössä, harmittaa että nokka-akseli katkesi. Yritin Haapalaisesta useamman kerran ohitse, tuntui siltä että olisin voinut ajaa paljon kovempaa jos olisin ohitse päässyt."

Tulokset kärjen osalta:

Lähtö 1.
1. Pasi Lähtenmäki (Honda)
2. Kari Grönthal (BMW)
3. Olli Haapalainen (Audi)
4. Aivis Ohtla (Honda)
5. Timo Ylihakola (VW)
6. Kari Irri (Nissan)

Lähtö 2.
1. Kari Grönthal (BMW)
2. Kari Irri (Nissan)
3. Jari Kämäräinen (BMW)
4. Olli Haapalainen (Audi)
5. Pasi Lähteenmäki (Honda)
6. Keijo Ahonen (Renault)

Legends

Legendsien sunnuntain kisassa voittoon ajoi Sami Halonen. Halosen perässä palkintosijoille seurasivat vanha ratakettu Jari Nurminen sekä Mikko Korpela.

Honda Challenge

Honda Challenge-merkkiluokassa voittoon ajoi Matias Henkola. Henkolan perässä ruutulipulle ajoi Lauri liedes perässään vierailevana tähtenä Seinäjoella käväissyt Englannin F3-sarjaa ajava Juho Annala.

Mini Tonni

Sympaattisten Minien kisassa voittoon ajoi Janne Havinen. Henry Tanskanen oli kakkonen. Kolmoseksi koirankoppinsa ajoi Ville Parri.

Racing Images, lähde: Super 2000 Race


Kaikki tällä sivustolla julkaistut kuvat ovat tekijänoikeuslain alaista materiaalia, jonka asianomaiset henkilöt omistavat.
Kuvien julkaisu, kopiointi, tai muu käyttö kokonaan tai osittain ilman lupaa on kielletty.
© 1998-2024 Racing Images. All Rights Reserved. - iDolphin Partnership