RACING IMAGES
TietoaKuvaajatOta yhteyttäLinkit
EnglishSuomi
Kansalliset
Formula 1
MM-ralli
Kansainväliset
Näyttelyt
Reportaasit
Hae
Osta kuvia
Taustakuvat
Pääsivu > Uutiset
[2008] - [2007] - [2006] - [2005] - [2004] - [2003]

Formula Ford: Botniaring
[20.06.2005]
Formula Fordien SM- ja NEZ Pohjois-Euroopan mestaruussarjojen kolmannen osakilpailun kisat ajettiin viikonloppuna Jurvassa Botniaringin radalla. Ruotsin Daniel Roos kuittasi viikonlopun tuplavoiton ja vahvisti mestaruusasemiaan. Hieno suoritus nähtiin Emma Kimiläiseltä, joka kurvaili sunnuntaina paalulta kakkoseksi.

Roos voittajana lauantaina

Lauantaina kisat ajettiin auringon lämmittäessä asfaltin pintaa. Kilpailu käytiin tiiviissä tunnelmissa ja kierrsoaikoja paranneltiin kierros kierrokselta. Vaikka aika-ajot onnistuivat tälläkin kertaa suomalaiselta Tommi Anttilalta, ei paalupaikka auttanut Tommia voittoon. Kisan voittajaksi ajoi Ruotsin Daniel Roos, kakkoseksi Tommi Anttila ja kolmanneksi Miikka Honkanen.

Tällä kertaa kuljettajia kisaan osallistui vain 19. Vähäiseen osallistujamäärään vaikutti Karlskogan kisassa nähty joukkokolari. Kolarin seurauksena monen kuljettajan auto kärsi vaurioista, eikä autoja ehditty saamaan ajokuntoon Botniaringin kisoihin. Lauantain aika-ajoissa Tommi Anttila ajoi taas hienosti saavuttaen paalupaikan. Toiseksi ajoi Ruotsin Daniel Roos ja kolmanneksi Norjan Mats Franer. Neljänneksi suoritutui hienosti koko ajan tuloksiaan paranteleva Emma Kimiläinen.

Kisaan siis lähdettiin suomalaisen Anttilan johdolla. Jo alusta alkaen kisaa ajettiin tiiviissä ryppäässä. Roos oli tiukasti kiinni Anttilassa ja kärkkyi ohituspaikkaa. Emma Kimiläinen oli valmis haastamaan pojat ja hänkin haki rohkeasti mahdollista tilaisuutta mennä ohitse. Auto kuitenkin pyörähti ympäri yrityksen seurauksena ja ajautui ulos radalta. Kimiläinen pystyi jatkamaan, mutta kamppailu kärkisijoista oli valitettavasti Emman osalta ohi. Mats Franer pyörähti Miikka Honkasen edellä ja putosi reippaasti. Kun kisaa oli jäljellä seitsemän kierrosta, Roos ohitti Anttilan. Kolmanneksi noussut Carlsson yritti myös kovasti ohittaa Anttilan ja ajautui liian lähelle Anttilan autoa. Carlsson pyörähti, eikä pystynyt enää jatkamaan. Miikka Honkanen sai tilaisuutensa nousta ja kirikin kolmanneksi. Tässä järjestyksessä saavuttiin ruutulipulle. Roos ehti maaliviivalle ensimmäisenä tekemättä yhtään ajovirhettä. Anttila ajoi toiseksi perässää Miikka Honkanen. Nopeimman kierrosajan teki Emma Kimiläinen, joka pyörähtämisen jälkeenkin nousi vielä hienosti 12. sijalle.

Kisan toiseksi jäänyt Anttila hymyilee, vaikka voitto ei osunut lauantain kisassa omalle kohdalle. – Olisihan kisa voinut paremminkin mennä. Alusta asti Roos oli aivan takanani ja yhdessä mutkassa sitten lopulta pääsi ohitseni. Kun Roos oli ohittanut minut, Carlsson yritti vuorostaan nousta edelleni ja osui takarenkaaseeni pyörähtäen kyllä lopulta itse. Sunnuntain kisaan toivotaan parempaa menestystä.

- En todellakaan ole tyytyväinen tämän päivän kisaani! Jarrut temppuilivat todella pahasti ja kisassa kamppailin lähinnä omaa autoani vastaan. Monta kierrosta ajoin Franerin perässä, joka hidasteli ja peitteli näkyvyyttä. Kisa oli osaltani sekava, kun aina välillä joku pyörähti edelläni, mutta itse keskityin maalin saavuttamiseen, kertoi omaan kisaansa pettynyt kolmanneksi sijoittunut Miikka Honkanen.

Tulokset:

Daniel Roos , Ruotsi
Tommi Anttila
Miikka Honkanen
Juha-Pekka Wikman
Christian Kronegård , Ruotsi
Aki Sandberg
Sami Isohella
Mats Franer , Norja
Jarno Metso
Mika Vähämäki

Kimiläinen hienosti toinen sunnuntaina, Roos voittoon

Sunnuntaina Jurvassa ajettiin Formula Fordien SM- ja NEZ Pohjois-Euroopan mestaruussarjojen toinen kisapäivä. Botniaringin radalla käytiin kova kamppailu ja voittajaksi selviytyi lauantain tapaan Ruotsin Daniel Roos. Hienon suorituksen teki myös paalulta lähtenyt Emma Kimiläinen, joka kauden tulokkaana ajoi kakkoseksi. Kolmannen paikan vei Ruotsin Carl-Olof Carlsson.

Lähtöruudukossa nähtiin 19 kuljettajaa. Paalulta starttasi lauantain kisassa nopeimman kierrosajan tehnyt Emma Kimiläinen. Kakkosena lähti Norjan Mats Franer ja kolmantena Ruotsin johtava Formula Ford kuljettaja, Daniel Roos. Paalulta lähteneellä Emmalla paineet olivat kovat, kun kokemusta Formula Fordien osalta on kertynyt vasta vähän ja vastustajat ovat kovia. Muutamien autojen ongelmien vuoksi ajettiin vielä toinen lämmittelykierros ja kisakierroksia jäi näin ajettavaksi vain 14. Roos sai hienon lähdön ja ohitti Kimiläisen heti. Ero Emman ja Roosin välillä kasvoi, mutta niin myös ero muihin kuljettajiinkin. Emma sai ajaa rauhassa, kun takana tuleva Carl-Olof Carlsson sai keskittyä täysillä hienosti kuudennelta lähtöpaikaltaan neljänneksi nousseeseen Tommi Anttilaan. Kärkikaksikko ajeli koko kisan muista erillään, mutta takana käytiin kovaa kamppailua. Carlsson sai pidellä paikkaansa kaikin voimin, sillä takana ohituksia yritti vuoroin Anttila vuoroin Christian Kronegård ja viimeisillä kierroksilla neljänneksi noussut Sami Isohella. Ruotsin Martin Kudzak löysi vielä kisan lopulla ohituspaikan Tommi Anttilasta ja vei näin viidennen sijan. Kisassa useilla ohituksilla yllätetty Anttila jäi tällä kertaa kuudenneksi. Ensimmäisen paikan ja nopeimman kierrosajan saavutti Daniel Roos, toisen paikan otti Emma Kimiläinen ja kolmanneksi sijoittui hyvin paikkansa pitänyt Carl-Olof Carlsson.

- Lähtö onnistui ihan hyvin. Eilisen jälkeen renkaat olivat hiukan heikossa kunnossa ja yritin ajella vähän niiden sallimien rajojen mukaan. Oikeastaan kisassa kävi aivan suunnitelmien mukaan, vaikka Roos ohittikin heti alussa. Sain kasvatettua eroa muihin kuskeihin ja ajelin rauhassa. Mietin itsekseni, että mieluummin kakkonen kuin ei mitään ja hoin itselleni, että rauhallisella ajolla päästään hienosti maaliin, naurahti kakkospaikkaansa tyytyväinen Emma Kimiläinen kisan jälkeen.

Neljänneksi tullut Sami Isohella tuumasi, että hänen pahin vastustajansa kisassa oli Tommi Anttila. – Kisa oli tiukka ja koko ajan odotti toisten tekevän ajovirheitä, jotta ohitus onnistuisi. Tommin kanssa kamppailin pitkään, ja uskoisin hänen olleen pahin vastustajani kisassa. Carlsson hidasteli edessä, mutta piti paikkansa niin hyvin, ettei minulla ollut mahdollisuuksia nousta hänen edelleen.

Tulokset:

Daniel Roos, Ruotsi
Emma kimiläinen
Carl-Olof Carlsson, Ruotsi
Sami Isohella
Martin Kudzak
Tommi Anttila
Christian kronegård
Miikka Honkanen
Aki Sandberg
Mats Franer, Norja 

Racing Images, lähde: Formula Ford Finland


Kaikki tällä sivustolla julkaistut kuvat ovat tekijänoikeuslain alaista materiaalia, jonka asianomaiset henkilöt omistavat.
Kuvien julkaisu, kopiointi, tai muu käyttö kokonaan tai osittain ilman lupaa on kielletty.
© 1998-2023 Racing Images. All Rights Reserved. - iDolphin Partnership