RACING IMAGES
TietoaKuvaajatOta yhteyttäLinkit
EnglishSuomi
Kansalliset
Formula 1
MM-ralli
Kansainväliset
Näyttelyt
Reportaasit
Hae
Osta kuvia
Taustakuvat
Pääsivu > Uutiset
[2008] - [2007] - [2006] - [2005] - [2004] - [2003]

Super 2000 Race: Tallinna - lauantai
[11.06.2005]
Super 2000 Race vierailee tänä viikonloppuna Tallinnassa Linnaringin katuradalla. Super 2000 Racen kansainväliseen yhteistyöhön kuuluva vierailu aloitettiin lauantaina aika-ajoilla. Sarjan luokista radalla nähdään pääluokka Super 2000:set ja formulat. Super 2000:ssa eturivin valtasivat LMS:n Audit. Ykkösruutuun ajoi Audilla vieraileva kuljettaja Indrek Sepp Janel Nurmisen oltua toiseksi nopein. Kilpailut ajetaan huomenna.

Linnaringin aika-ajo Audin juhlaa

Indrek Sepp otti paalupaikan Tallinnan Linnaringillä. Suomalaiset ja virolaiset jakoivat kuusi kärkisijaa vuorotellen. LMS:n Audilla vieraskuljettajana tässä kisassa ajavan Seppin rinnalle eturiviin asettuu huomenna Audin vakikuski Janel Nurminen. Kolmanteen ruutuun ajoi viinatehtailija Aivis Ohtla Honda Accordillaan. Neljäs ruutu menee vuorostaan taas suomalaiselle; neloseksi aika-ajossa kaasutteli Pasi Lähteenmäki. Martin Merisaar otti viidennen ruudun ennen Ahvenistolla voittajaksi ajanutta Ari Laivolaa.

"Auto on hyvä ja rata entuudestaan tuttu, ei se sen kummallisempaa ole. Semmoista sattuu.", Sepp kommentoi ensikokemuksiaan LMS:n Audista ja päivän kärkiajasta.

Huomenna ajetaan kaksi 20 kierroksen kisaa. Ensimmäiseen kisaan lähdetään aika-ajon määräämässä järjestyksessä, toiseen ensimmäisen lähdön kierrosaikojen perusteella.

Linnaringin rata on herättänyt kuskeissa positiivista palautetta. "Piirroksen perusteella näytti että rata olisi ollut helppo, mutta oikeasti se onkin varsin haastava ajajan rata." 7. ruudusta huomenna starttaava Kari Grönthal kertoi. "Tulee olemaan tiukkaa huomenna kun parikymmentä autoa taistelee ensimmäiseen mutkaan pääsystä. Kierroksella ohitettavien kanssa tulee myös olemaan oma tekemisensä." Grönthal sanoi.

Tulokset:

1. Indrek Sepp 44.111 
2. Janel Nurminen 44.329 
3. Aivis Ohtla 44.482 
4. Pasi Lähteenmäki 44.697 
5. Martin Merisaar 44.837 
6. Ari Laivola 44.939 

Legendseissä tutut kärkinimet

Jari Nurminen otti Legendsien paalun. Pitkällä perävälityksellä suoranopeutta hakenut Nurminen kärsi aamulla moottoriongelmista. Nurmisen kannoilla kärkiaikoja ajoivat Jussi Rasku ja Sami Halonen. Aamulla nopean ajan harjoituksissa ajanut Valle Mäkelä jäi ilman kierrosta bensapumpun rikkouduttua. "Jo aamullakin oli pakoputki irti, että pitää olla siihen tyytyväinen. Takarivistä on kurja lähteä, kun rata on näin kapea ja ohittaminen vaikeaa." WTCC:stä vieraskuskiksi Legendsin rattiin istunut Mäkelä kertoi.

Baltic GT

Kalle Sarlin otti ykköspaikan Baltic GT -luokan aika-ajossa. Näyttävä Escort kulki kovempaa kuin liettualaisten Kudlan ja Dagilisin Porschet.

Formula Baltic

Formula Balticeissa suomalaiset ottivat kärkipaikat aika-ajossa. Kimmo Joutvuo otti paalun, Arto Taimi kakkossijan ja Marko Mäkilä kolmosruudun. Taimi piti rataa varsin kuoppaisena ja hurjana. "Aika hurja on. Kovasti on kuoppia ja vauhdit on kovat." Taimi kommentoi.

Racing Images, lähde: Super 2000 Race


Kaikki tällä sivustolla julkaistut kuvat ovat tekijänoikeuslain alaista materiaalia, jonka asianomaiset henkilöt omistavat.
Kuvien julkaisu, kopiointi, tai muu käyttö kokonaan tai osittain ilman lupaa on kielletty.
© 1998-2024 Racing Images. All Rights Reserved. - iDolphin Partnership