RACING IMAGES
TietoaKuvaajatOta yhteyttäLinkit
EnglishSuomi
Kansalliset
Formula 1
MM-ralli
Kansainväliset
Näyttelyt
Reportaasit
Hae
Osta kuvia
Taustakuvat
Pääsivu > Uutiset
[2008] - [2007] - [2006] - [2005] - [2004] - [2003]

Formula Ford: Karlskoga - maanantai
[07.06.2005]
Formula Fordit ajoivat Ruotsissa maanantaina Formula Fordien SM-sarjan ja NEZ Pohjois-Euroopan mestaruussarjan kauden neljännen osakilpailun. Karlskogan moottoriradalla nähtiin vauhdikas kisa, jonka voiton vei tällä kertaa ylivoimaisesti Ruotsin Daniel Roos. Tommi Anttila jatkoi edelleen parhaana suomalaisena ja palasi sunnuntain neljännen sijan jälkeen palkintopallille, tällä kertaa kolmanneksi.

Formula Fordit ajoivat maanantainkin kisan sateisissa merkeissä. Liukkaalle radalle lähdettiin 30 kuljettajan voimin. Ensimmäiset 26 starttasivat normaalisti sunnuntain kierrosaikojen mukaisessa järjestyksessä ja loput lähtivät kisaan 50 metrin takamatkalta. Jo lähdössä nähtiin raju kolari, kun kakkospaikalta kisaan lähtenyt Ruotsin Carl Olof Carlsson jäi lähtöruutuun, ja monet takana lähtevistä törmäsivät Carlssonin autoon pahasti sateen heikentäessä näkyvyyttä entisestään. Onneksi pahemmilta henkilövahingoilta vältyttiin, mutta kalustovaurioita tuli sitäkin enemmän. Uusintalähdössä mukana oli enää 13 kuljettajaa. Uusintalähdössäkin nähtiin turva-auto radalla, kun ruotsalainen Niklas Edking ajoi toisella kierroksella pääsuoran kaiteeseen. Mustaa lippua kisassa heiluteltiin Ruotsin Martin Kudzakille, joka aiheutti vaaratilanteen pyörähtäessään radalla turva-auton takana.

Ykköseksi selviytyneen Roosin ja kakkoseksi tulleen sunnuntain voittajan Norjan Mats Franerin takana käytiin suomalaisten kesken radalla tiukkaa kisaa. Hienon lähdön saanut Emma Kimiläinen ja Juha-Pekka Wikman taistelivat neljännestä sijasta Emman johtaessa Wikmania pitkään pienellä erolla. Kun kaksi kierrosta oli jäljellä, Wikman ohitti Kimiläisen. Tommi Anttila kuitenkin vei taas parhaan suomalaissijoituksen saapuessaan maaliviivalle kolmantena. Kuudenneksi ajoi Aki Sandberg ja seitsemänneksi Sami Isohella.

Emma Kimiläinen oli helpottunut kisan jälkeen. - Luojan kiitos refleksit olivat lähdössä kunnossa ja huomasin edelleni jääneen auton. Pystyin välttämään lähtökolarin kiertämällä Carlssonin auton hiekan kautta.

- Kisa oli melko jännittävä, kun Wikmanin kanssa kamppailtiin niin tiivissä tunnelmissa koko kisan ajan. Hieman jäi kaivelemaan tuo, kun Wikman pääsi ohittamaan vielä kun kisaa oli jäljellä enää muutama kierros. No ei silti, ihan hieno kisa kaiken kaikkiaan. Vaikka sade tekikin radasta liukkaan, oli se mukava ajettava! Kertoi Emma Kimiläinen tunnelmistaan Karlskogan radalla.

Tulokset:

1.  Daniel Roos (Ruotsi)
2.  Mats Franer (Norja)
3.  Tommi Anttila
4.  Juha-Pekka Wikman
5.  Emma Kimiläinen
6.  Aki Sandberg
7.  Sami Isohella
8.  Christian Kronegård (Ruotsi)
11. Tom Sandberg

Racing Images, lähde: Formula Ford Finland


Kaikki tällä sivustolla julkaistut kuvat ovat tekijänoikeuslain alaista materiaalia, jonka asianomaiset henkilöt omistavat.
Kuvien julkaisu, kopiointi, tai muu käyttö kokonaan tai osittain ilman lupaa on kielletty.
© 1998-2023 Racing Images. All Rights Reserved. - iDolphin Partnership