RACING IMAGES
TietoaKuvaajatOta yhteyttäLinkit
EnglishSuomi
Kansalliset
Formula 1
MM-ralli
Kansainväliset
Näyttelyt
Reportaasit
Hae
Osta kuvia
Taustakuvat
Pääsivu > Uutiset
[2008] - [2007] - [2006] - [2005] - [2004] - [2003]

Super 2000 Race: Ahvenisto - sunnuntain raportti
[05.09.2004]
Super 2000 Racen kauden viimeinen osakilpailu ajettiin Ahveniston radalla. Täksi kaudeksi uudistettu sarja tarjosi uuden pääluokan, Super 2000:n johon saatiin ihan mukavasti autoja ensimmäiselle kaudelle. Kyseisen luokan mestaruus oli jo mennyt edellisessä kilpailussa Olli Haapalaiselle. Muiden luokkien mestaruuksista kuitenkin taisteltiin vielä Ahvenistolla ja mm. Formula 3:siin ja Formula Fordeihin saatiin uudet Suomen mestarit kun Teemu Tanninen ja Markus Niemelä kruunattiin voittajiksi.

[tulokset] - [ensimmäiset kuvat]

Haapalainen näytti tietä

Super 2000:sten mestaruuden jo ennen Ahvenistoa varmistanut Olli Haapalainen oli kauden päätöskisassakin omassa elementissään. Lauantaina mies kurvasi paalulle huonoilla säädöillä ja sunnuntaina lohkesi jälleen tuplavoitto. Mielenkiintoa Ahvenistolle toi taistelu sarjan kakkossijasta Pasi Lähteenmäen ja Jani Vuorisen kesken sekä Ruotsin STCC-sarjasta vierailleen Tomas Engströmin vauhti.

Sunnuntain ensimmäisessä lähdössä kakkosruudusta lähtenyt Kari Grönthal sai parhaimman lähdön ja veti letkaa. Kakkoskierroksella Grönthal ja Haapalainen osuivat toisiinsa Haapalaisen lähdettyä ohittamaan mutkassa.
- Grönthal haki linjaa tosi ulkoa ja minä tuikkasin sisältä väliin. Grönthal tulikin kaarteen sellaisella linajalla että pamahti kylkeen kaarteen päätteeksi, Haapalainen kertoi. Grönthal oli eri mieltä: - Haapalainen ajoi kylkeen, hän ilmoitti.
Grönthalin BMW:stä hajosi eturipustukset ja peli jäi kesken. Kilpailunjohto katsoi tapahtuneen kilpailutilanteeksi. Haapalainen siirtyi nyt kisan kärkeen ja hänen perässään ajoi kovaa Ruotsin vierailija Tomas Engström. Honda Civic -kuljettaja näytti, että hän oli lyhyessä ajassa oppinut melko hyvin Ahveniston radan niksit ja ahdisteli tiukasti Haapalaista. Kolmantena ajeli Pasi Lähteenmäki. Kärjessä Haapalainen piti kuitenkin hieman kovempaa vauhtia ja kasvatti lopulta eroa Engströmiin kierros kierrokselta ja ajoi lopulta voittoon vajaan seitsemän sekunnin erolla. Lähteenmäki oli kolmas. Jani Vuorisen taistelu sarjan kakkossijasta loppui ensimmäisen lähdön hylkäykseen.

Toisessa lähtöön lähdettiin käännetyssä järjestyksessä ja Indrek Sepp ja Jari Kämäräinen starttasivat eturivistä. Jo ensimmäisellä kierroksella Haapalainen teki kovaa nousua takaa ja nousi ahdistelemaan jo lähelle kärkeä kun hän joutui jälleen kolarin osapuoleksi. Suolenkille tultaessa Haapalainen työnsi suoralla Audin keulan Kämäräisen keltaisen BMW:n rinnalle. Autot osuivat toisiinsa ja Kämäräisen eturipustukset vaurioituivat. Molemmat autot ajautuivat ulos radalta. Kämäräisen matka päätyi rengasvalliin. Haapalainen sai kuitenkin kurvattua takaisin radalle, eikä menettänyt tohinassa liikaa aikaa ja pääsi edelleen jahtaamaan kärkeä. Johdossa ajoi kokoajan Indrek Sepp, jonka onnistui pidellä takanaan Haapalaista useamman kierroksen ajan. Mukana kärkitohinoissa oli myöa Lähtenemäki ja Engström. Haapalainen onnistui viimein kuittaamaan Seppin ohi ja otti johtopaikan. Takana Sepp, Engström ja Lähteenmäki vaihtelivat sijoituksia kilpailun loppukierrosten ajan. Haapalainen kuittasi kuitenkin jälleen tästäkin osakilpailusta tuplavoiton ja osoitti miksi hän on kauden mestari. Maalissa Engström selviytyi jälleen toiseksi vajaan neljän sekunnin erolla. Kolmanneksi ajoi tällä kertaa hienosti Sepp. Lähteenmäki jätettiin neljänneksi.

Super 2000 -loppupisteet:

1. Olli Haapalainen, 229
2. Pasi Lähteenmäki, 170
3. Jani Vuorinen, 147
4. Indrek Sepp, 145
5. Kari Grönthal, 120

Sport 2000:ssa Sami Haaparanta ajoi tuplavoittoon. Luokan cup-mestaruuden jo Kemorassa voittanut Jarno Kalliomäki ei ollut mukana Ahvenistolla.

Teemu Tanninen ajoi F3:sten Suomen mestariksi

Teemu Tanninen koki eilen lauantain lähdössä epäonnea vetoakselin hajottua jo kilpailun lähdössä ja mies kykeni saavuttamaan kilpailusta vain jäännöspisteitä. Tämän vuoksi eilen kakkoseksi ajanut Sipe Santapukki nousi Arto Taimen keskeytettyä Tannisen ainoaksi mestaruuden uhkaajaksi. Mestaruuden menetys olisi kuitenkin vaatinut Tannisen keskeytystä ja Santapukin voittoa.

Tämän päivän kisassa Tannisen auto nikotteli jälleen juuri ennen kisaa kun siitä hajosi kytkin. Mies joutuikin starttaamaan varikolta. Paalulta starttasi eilisen voittaja Jari Koivisto ja kakkosena Santapukki. Kaksikko ajoikin kärjessä suuremman osan kilpailusta kunnes varikolta startannut Tanninen saavutti heidät ja kuittasi Santapukin ohi kakkoseksi. Hän yritti kisata vielä Koivistoakin vastaan, mutta päätti ilmeisesti lopulta tyytyä ennemmin kakkossijaan kuin ajaa voitosta, koska mestaruus olisi jo silloinkin taskussa. Niinpä tulokset maalissa Koivosto, Tanninen ja Santapukki.

Tanninen siis kuitenkin odotetusti tämän kauden F3:sen Suomen mestari. Santapukki saavutti hienon hopeasijan sarjassa. Taimi joutui tyytymään pronssiin, koska ei päässyt osallistumaan tämän päivän kisaan moottorin hajottua eilen. Tanninen hakee ensi kaudeksi paikkaa formulasarjasta ulkomailta.

Formula 3 -loppupisteet

1. Teemu Tanninen, 171
2. Simo Santapukki, 148
3. Arto Taimi, 128

Niemelästä Fordien Suomen mestari

Juho Annala nousi lauantain voiton myötä Formula Fordien SM-sarjan kärkeen. Pahimmalla vastustajalla Markus Niemelällä oli vielä kuitenkin hyvätkin mahdollisuudet mestaruuteen.

Sunnuntain lähdössä Formula Fordeista innostunut Ilmari Ullakko sai parhaan lähdön ja lähti vetämään letkaa. Perässä ajoi Annala ja Niemelä. Eilen Ullakko ajoi hienosti toiseksi ja tänään mies halusi laittaa paremmaksi. Mies johtikin koko kilpailun ajan eikä antanut takaa ahdistelleille Annalalle ja Niemelälle mahdollisuuksia. Ullakolle siis erittäin hieno voitto. Annala oli toinen ja Niemelä kolmas.

Ullakko ei kerännyt sarjan pisteitä, joten kolmossija ja siitä saatavat kakkossijan pisteet takasivat Niemelälle luokan Suomen mestaruuden. Annala joutui tyytymään näin hopeaan. Pronssin saavutti Tommi Anttila.

Ullakko kuin myös Annala ja Niemelä täyhyävät paikkaa jostain Keski-Euroopan formulasarjasta ensi kaudelle.

Formula Ford -loppupisteet:

1. Markus Niemelä, 119
2. Juho Annala, 117
3. Tommi Anttila, 96

Nurmiset ykkösiä

Honda Challengessa Janel Nurminen otti kauden aikana totuttuun tapaan viikonlopun tuplavoiton. Nurmisten perheessä juhlittiin muutenkin kun isoveli Jari Nurminen voitti niinkään Legendseissä viikonlopun molemmat lähdöt ja samalla luokan mestaruuden.

Kuvia sunnuntailta tulossa viikolla.

Racing Images


Kaikki tällä sivustolla julkaistut kuvat ovat tekijänoikeuslain alaista materiaalia, jonka asianomaiset henkilöt omistavat.
Kuvien julkaisu, kopiointi, tai muu käyttö kokonaan tai osittain ilman lupaa on kielletty.
© 1998-2024 Racing Images. All Rights Reserved. - iDolphin Partnership