RACING IMAGES
TietoaKuvaajatOta yhteyttäLinkit
EnglishSuomi
Kansalliset
Formula 1
MM-ralli
Kansainväliset
Näyttelyt
Reportaasit
Hae
Osta kuvia
Taustakuvat
Pääsivu > Uutiset
[2008] - [2007] - [2006] - [2005] - [2004] - [2003]

Super 2000 Race: Kemora - sunnuntai
[15.08.2004]
Kemoran sunnuntain kilpailupäivästä odotettiin Super 2000:ssa jälleen Olli Haapalaisen näytöstä ja Suomen mestaruuden varmistamista. Niin kävikin tapahtumista huolimatta. Kemorassa saatiin myös luokan uusi voittaja.

[tulokset] - [yhteispisteet]

Haapalaisen mestaruus varmistui

Olli Haapalaisen odotettiin erittäin varmasti varmistavan Super 2000:sten Suomen mestaruuden jo nyt Kemorassa ennen viimeistä Ahveniston osakilpailua. Eilinen ylivoimainen paalupaikka-aika vahvisti tätä uskoa entisestään. Ensimmäinen kilpailu ei kuitenkaan mennyt Haapalaiselta totuttuun malliin, sillä hän koki epäonnea.

Ensimmäisessä lähdössä Haapalainen sai huonon lähdön paalulta. Myös Pasi Lähteenmäki starttasi huonosti ja tippui viidenneksi. Kakkosruudusta Jani Vuorinen nousi kärkeen. Hyvän lähdön jälleen kerran sai myös Kari Grönthal, joka nousi kakkoseksi. Vuorinen veti heti eroa muihin. Kolmantena ajanut Indrek Sepp ohitti Grönthalin, mutta putosi pian kärjestä vaihteisto-ongelmien vuoksi. Kierroksella neljä Haapalainen oli noussut jo toiseksi, mutta sitten Audista petti vetoakselin laippa ja peli jäi kesken. Takana Lähteenmäki jahtasi kakkosena ollutta Grönthalia ja nousi pian hänen ohi kakkoseksi. Vuorista Lähteenmäki ei kuitenkaan enää tavoittanut. Lähdön voittoon kurvasi siis Vuorinen, joka saavutti ensimmäisen voittonsa. Haapalaisen mestaruus ei vielä näyttänytkään niin selvältä.

Toisessa lähdössä Haapalainen kuitenkin näytti jälleen osaamistaan ja auton kestäessä kurvasi ykköspallille. Hän starttasi ruudusta seitsemän ensimmäisen lähdön keskeytyksen vuoksi. Parhaan lähdön sai kärjestä startannut Indrek Sepp, koska hän otti vilppilähdön. Hän saikin myöhemmin 15 sekunnin rangaistuksen. Perässä ajoi Ari Laivola, Grönthal, Vuorinen ja Lähteenmäki. Sepp ja Laivola pääsivät aluksi karkuun, mutta pian takaa tulivat kuitenkin Haapalainen ja Lähteemäki nousten kohti kärkeä. Pian tuttu kaksikko oli kärjessä. Haapalaisen onnistui ohittaa Lähteenmäki, mutta ei päässyt hänestä karkuun. Miehet ajoivat perätysten koko loppukilpailun, mutta kuten aikaisemminkin tällä kaudella ei Haapalainen antanut ohitusmahdollisuutta. Maalissa ei oli 0,3 sekuntia. Kolmanneksi ajoi jälleen Seatilla ajanut Ari Laivola, joka näin toisti Alastaron hienon suorituksen.

Toisen lähdön voiton myötä Haapalainen varmisti Super 2000 -luokan Suomen mestaruuden sittenkin jo Kemorassa, vaikka ensimmäisen lähtö menikin huonosti. Sen verran ylivoimainen hän on kauden aikana ollut. Lähteenmäelle olisi jäänyt mahdollisuudet mestaruuteen, mikäli hän olisi voittanut ja ajanut kilpailun nopeimman kierroksen. Sarjan kakkossijasta taistelevat vielä tiukasta Lähteenmäki ja Vuorinen.

Epäviralliset SM-pisteet, joissa huonoin sija on jo laskettu pois:

1. Olli Haapalainen 186
2. Pasi Lähteenmäki 139
3. Jani Vuorinen 134
4. Indrek Sepp 106
5. Kari Grönthal 107

Sport 2000:ssa myös Jarno Kalliomäki varmisti luokan mestaruuden. Kalliomäki jäi molemmissa lähdöissä kolmanneksi saaden kovan vastuksen Baltian sarjan vierailijoilta Aivis Ohtlalta ja Girts Kruzmanisilta. Miehet eivät kuitenkaan aja pisteistä.

Touring Salooneissa tuplavoiton kuittasi Jarno Ollikainen.

Sarjan viimeiseen osakilpailuun Ahvenistolle saadaan lisää osallistujia Super 2000 -luokkaan, kun Ruotsin STCC-sarjasta mukaan tulevat Audi-kuljettajat Fredrik Ekblom ja Tommy Kristoffersson. Lisäksi mukana on myös Mika Salo.

Tanninen ylivoimainen F3:ssa

Teemu Tanninen toisti sunnuntaina lauantain ylivoimaisen suorituksen ja kohensi asemiaan Formula 3:sten pistejohdossa. Hän ajoi ylivoimaiseen 12,5 sekunnin voittoon Jari Koivistosta. Kolmas oli Sipe Santapukki. Palkintopalli siis täsmälleen sama kuin lauantaina. Tannisen menoa helpotti se, että Koivisto odotti jossain vaiheessa kisaa satavan ja otti tietoisen riskin valitsemalla sadekelin säädöt. Niin ei kuitenkaan tapahtunut. Takana nähtiin kovaa taistelua Sipe Santapukin ja Anssi Kelan toimesta. Miehet putosivat himan lähdössä ja Arto Taimi pääsi heidän edelle. Hetken kuluttua kaksikko pääsi kuitenkin kuittaamaan takaisin Taimesta ohi ja jatkoivat keskinäistä kamppailuaan. Kela teki kuitenkin ensin virheen ajettuaan hieman hiekalle ja myöhemmin menetti lopullisesti auton halinnan ja ajoi lopullisesti ulos.

Racing Images ei tällä kertaa ollut paikalla Kemorassa. Olemme paikalla jälleen päätöskilpailussa Ahvenistolla.

Racing Images, lähde: Super 2000 Race


Kaikki tällä sivustolla julkaistut kuvat ovat tekijänoikeuslain alaista materiaalia, jonka asianomaiset henkilöt omistavat.
Kuvien julkaisu, kopiointi, tai muu käyttö kokonaan tai osittain ilman lupaa on kielletty.
© 1998-2024 Racing Images. All Rights Reserved. - iDolphin Partnership