Pääsivu > Uutiset
[2008] - [2007] - [2006] - [2005] - [2004] - [2003]

Super 2000 Race: Botniaring - sunnuntai
[20.06.2004]
Botniaringin sunnuntain kilpailupäivä alkoi ensimmäisen Super 2000 -kilpailun osalta hieman sateisessa säässä. Iltapäivän mittaan satoi kaatamallakin. Super 2000:sten ensimmäinen kilpailu oli tiukkaa ja tapahtumarikasta kostealla radalla. Olli Haapalainen kuitenkin korjasi tuplapotin. Formula 3:ssa niinikään Teemu Tanninen saavutti viikonlopun täysosuman. Formula Fordien toisessa PM-lähdössä Juho Annala piti suomalaiset voittoputkessa.

[tulokset]

Haapalainen voittamaton

Super 2000:sten sunnuntain ensimmäisen kilpailulähdön alussa alkoi siis ripotella vettä ja rata kastui enemmän kilpailun loppua kohden. Olli Haapalainen palasi voittajaksi ensimmäisessä startissa. Tällä kertaa hän ei kuitenkaan päässyt aivan helpolla sillä takana Jani Vuorinen antoi kovan vastuksen koko kilpailun ajan ja ajoi maaliin vain 2,3 sekunnin päässä.
- Minulla lähtö onnistui ja sain vetäistyä mielestäni turvallisen raon jo ensimmäisellä kierroksella. En ollut huomannut Vuorista lainkaan. Ajattelin ajella pari kierrosta varovaisemmin kun renkaat oli kylmät, mutta Vuorinen todella yllätti, eikä meinannut karista kyydistä millään, yllättynyt Haapalainen kertoi.
Sport 2000:sten voittoon ajoi odotetusti Jarno Kalliomäki.

Iltapäivän toinen lähtö ajettiin kostealla radalla auringon paistaessa. Vettä oli satanut enemmän aikaisemmin. Tämäkin lähtö oli Haapalaisen heiniä. Käännetyn lähtöjärjestyksen vuoksi hän starttasi kahdeksannelta sijalta. Tuttuun tapaan hän nousi pian kohti kärkeä ja otti kärkisijan jo kolmannella kierroksella. Haapalainen ajoi suvereeniin voittoon noin 27 sekunnin erolla Viron Indrek Seppiin. Jukka Ylitalo oli BMW:llä maalissa kolmas.

Haapalaisen takana käytiin kuitenkin kovaa taistelua Seppin, Ylitalon, Kari Grönthalin ja Vuorisen välillä. Nelikko taisteli sijoituksista varsin ronskin ottein viimeiselle kierrokselle asti. Vuorinen ja Sepp ajoivat ulos ohitustilanteessa. Samoin Ylitalo yritti ohitusta radalle palanneesta Vuorisesta ja he kolaroivat ja ajautuivat ulos radalta. Ylitalo ehti takaisin radalle ennen Vuorista, joka kävi maaliin tultaessa kovaa taistelua takana tulleen Grönthalin kanssa. Grönthalin onnistui kuitenkin ylittämään maaliviiva juuri ennen Vuorista. Kilpailun jälkeen Ylitalon toiminta radalla ei miellyttänyt tuomaristoa ja hänelle annettiin 10 sekunnin aikasakko, joka vuoksi hän putosi tuloksissa kolmannelta sijalta viidenneksi. Grönthal nousi näin kolmanneksi.

Sport 2000:ssa Jarno Kalliomäelle ei edelleenkään löytynyt vastusta. Kalliomäelle kauden kuudes voitto ja myös kuudes sija koko startin yhteissijoituksissa.

Sarjapistejohdossa jatkaa Haapalainen 123 pisteellä. Toisena on Jani Vuorinen (84 p.) ja kolmantena Grönthal (83 p.).

Tanniselle F3:sten toinen voitto

Formula 3:sten sunnuntain starttiin lähdettiin mustien pilvien alla. Rata oli kuitenkin kuiva, joten kaikki lähtivät liikkeelle slickseillä. Eilisen voittaja Teemu Tanninen starttasi paalulta ja ajoi kärjessä. Kakkosruudusta lähenyt Anssi Kela säilytti niin ikään paikkansa. Hän kuitenkin sortui spinnaukseen kolmannella kierroksella. Viimeisestä ruudusta startannut Arto Taimi puolestaan teki kovan nousun ja oli toinen jo toisella kierroksella. Sipen lähtö puolestaan ei onnistunut ja hän joutui tekemään nousua viidenneltä sijalta kohti kärkeä ja ohitti Taimen kierroksella kolme.

Sade alkoi kuitenkin pian ja vettä tuli kaatamalla ukkosen säestämänä, jolloin turva-auto kutsuttiin radalle, koska kaikki olivat liikkeellä slickseillä. Sade ei hellittänyt ja turva-auton perässä ajettiin kierrokselle 10, jolloin kilpailusta tuli 75% täyteen ja se voitiin keskeyttää. Näin Tanninen korjasi viikonlopun toisen voiton nimiinsä. Toinen oli Sipe ja kolmas Taimi. Taimi jatkaa pistejohdossa 100 pisteellään. Tanninen nousi vain viiden pisteen päähän.

Formula Fordien PM-voitto taas Suomeen

Formula Fordien toisessa PM-lähdössä oli kovaa taistelua lähdöstä maaliin. Kovinta kilpailua kävivät kärkipaikasta Markus Niemelä ja Juho Annala. Niemelä johti pääosin kilpailu, mutta Annala pääsi ohittamaan viimeisellä kierroksella ja ajamaan voittoon. Kilpailun puolivälissä taistossa oli mukana myös SM-sarjaa johtanut Aki Sandberg . Hän kuitenkin ajautui ulos ja joutui keskeyttämään menettäen SM-johtonsa. Kilpailu oli muutenkin tasaista sillä kärkiviisikko oli noin 1,2 sekunnin sisällä maalissa. Viikonlopun jälkeen PM-sarjan kärkeen siirtyi Niemelä. Annala puolestaan johtaa SM-sarjassa.

Seuraava osakilpailu ajetaan vasta heinä-elokuun vaihteessa Alastaron Truck Race -kisan yhteydessä 31.7-1.8. Racing Images ei tällä kertaa ollut paikan päällä Botniaringillä. Olemme paikalla jälleen Alastarossa.

Racing Images, lähde: Super 2000 Race

Kaikki tällä sivustolla julkaistut kuvat ovat tekijänoikeuslain alaista materiaalia, jonka asianomaiset henkilöt omistavat.
Kuvien julkaisu, kopiointi, tai muu käyttö kokonaan tai osittain ilman lupaa on kielletty.