Super 2000 Race: Ahvenisto - lauantain raportti
Entiset F1-kuskit päivän nimiä

Ahveniston Super 2000 Race -viikonlopun vierailijana olevat Mika Häkkinen ja Mika Salo varastivat lauantain shown itselleen. Häkkinen oli pitelemätön Porsche Carrera Cup Scandinavian ensimmäisessä lähdössä. Mika Salo puolestaan näytti muille Super 2000 -luokan aika-ajossa kuinka paras aika ajetaan.

[tulostietoja]

Häkkinen Porsche Cupin voittoon

Mika Häkkinen näytti Ahvenistolla, että hänen vauhtinsa ei ole kadounnut mihinkään, vaikka hän onkin ollut poissa rata-autoilusta yli kaksi vuotta. Lauantain aamun aika-ajoissa Häkkiseltä odotettiin paalupaikkaa, mutta mestarin oli silloin tyydyttävä kolmanneksi nopeinpaan aikaan. Paalupaikan nappasi Suomen Markus Palttala, toinen oli Ruotsin Fredrik Ros.

Kilpailussa Häkkinen ei kuitenkaan antanut kolmannen lähtösijan häiritä vaan otti erittäin hyvän startin ja ampaisi kärkeen heti ensimmäisessä mutkassa. Hänen kantaansa liimautui Palttala. Kaksikko ajoi peräkanaa ensimmäisen kierroksen ja alkoi ottaa jo eroa muihin. Muutaman ensimmäisen kierroksen jälkeen Häkkinen alkoi irrota tasaisesti myös Palttalasta ja ajoi kokoajan nopeinpia kierroksia. Heidän takanaan taistelivat Niklas Karlsson, Fredrik Ros ja Robin Rudholm. Koko kilpailun ajan Häkkinen paukutti muita selvästi nopeampia kierroksia ja ajoi lopulta selvään voittoon. Markus Palttala oli yhtä lailla yhtä selvä kakkonen. Kolmanneksi ajoi Fredrik Ros. Huomenna ajetaan toinen lähtö, jossa Häkkiseltä odotetaan lauantain toistoa.

Salo nopein Super 2000:ssa

Lauantain Super 2000:n aika-ajossa Mika Salo oli pitelemätön. Salo käväisi radalla Audi A4:llaan vain aika-ajon alkupuolella ja ajoi muutaman kierroksen. Se riitti paalupaikka-aikaan 1:23.682, joka oli noin 1,2 sekuntia nopeampi kuin toiseksi sijoittuneen Martti Huttusen aika. Kolmanteen ruutuun oikeuttavaan aikaan ajoi Pasi Lähteenmäki. Alastaron tuplavoittaja Olli Haapalainen ei ajanut aika-ajoissa lainkaan. Ilmeisesti eilen Salon autosta hajonneen vaihdelaatikon tilalle vaihdettiin Haapalaisen laatikko, eikä Haapalainen näin päässyt radalle lainkaan. Huomenna hän luultavasti kuitenkin kykenee ajamaan ja joutuu starttaamaan ensimmäiseen lähtöön siis joukon perältä.

Myös Sport 2000:ssa erot kärjessä olivat isoja. Ahveniston kilpailuun vierailemaan tullut Viron Aivis Ohtla kaasutteli luokan kärkiajan 1:26.202, joka oli lähes kaksi sekuntia nopeampi kuin toiseksi nopein Jarno Kalliomäki. Kolmanneksi nopein Jari Kämäräinen puolestaan jäi kokonaiset viisi sekuntia Kalliomäestä. Touring Saloonien nopein oli Tero Tupala.

Arto Taimi voittoon F3:ssa

Formula 3:sten lauantain aika-ajoissa nopeinta vauhtia piti odotetusti Teemu Tanninen. Toiseen ruutuun ajoi Alastarolla erittäin hyvää vauhtia esittänyt Anssi Kela jatkaen täten hyviä suorituksia. Kolmas oli Arto Taimi.

Iltapäivän kilpailulähdössä Tanninen sai jälleen huonon lähdön ja putosi kauas kärjestä. Vielä huonomman lähdön sai Kela, jonka auto sammui. Näin eturivin miehet olivat ainakin osittain pois pelistä jo alkuvaiheessa. Kärkeen ampaisi Arto Taimi, joka sai peräänsä Kimmo Joutvuon. Kolmantena ajoi hyvän lähdön seitsemännestä ruudusta ottanut ja Ahvenistolle yllättäen osallistunut Arto Laitinen. Hänen perässään ajoivat Ari Kalliola ja Sipe Santapukki. Taimi ja Joutvuo alkoivat karata muilta jo alusta. Samaten Tanninen kohenteli asemiaan ja alkoi nousta kohti kärkeä varsin pian. Pari kierrosta ennen maalia hän oli noussut jo kolmanneksi ahdistellen kärkikaksikkoa. Myös Sipe oli ohittanut Kalliolan. Tanninen onnistui vielä Joutvuon ohituksessakin ja viimeisellä kierroksella pääsi ahdistelemaan Taimea. Kolmikko ajoi perätysten maaliin, mutta kierrokset eivät riittäneet enää Tanniselle Taimen kuittaamiseen. Näin Taimi siis otti kauden toisen voittonsa. Tanniselle kakkossija oli kuitenkin varmasti hyvä lohtu epäonnistuneen startin jälkeen ja etenkin Alastaron toisen kilpailun vielä epäonnistuneemman startin jälkeen, jolloin pisteet jäivät saamatta.

Honkanen Fordien voittoon tihkusateessa

Formula Fordit ajavat ensimmäiset kilpailunsa Suomessa tänä viikonloppuna Ahvenistolla. Aika-ajoissa Aki Sandberg ajoi paalulle. Viime kauden cup-mestari ja varsinaisesti Saksan Formula Renault -sarjassa ajava Miikka Honkanen ajoi sijalle neljä. Kilpailussa hän kuitenkin ajoi suvereenisti voittoon viime kauden tapaan. Kilpailun aikana alkoi tihuttaa vettä, joka yltyi hieman kovemmaksi loppua kohden. Rata tuli kokoajan liukkaammaksi ja ajo vaikeutui ja radalla nähtiinkin useampia spinnauksia ja lipsumisia. Honkanen osoitti kuitenkin mestarin otteet kosteassa kelissäkin ja ajoi siis voittoon. Toiseksi sijoittui Aki Sandberg ja kolmanneksi Juho Annala.